Predivna Lejla

Upoznajte Lejlu, Bosanku koja je oduševila Belgiju

Crna hronika Posljednje

Uvijek nam je drago vidjeti i čuti lijepe priče o našim ljudima koji svojim uspjesima ponosno nose ime svoje domovine širom svijeta. Radujemo se kao što se raduju i oni, a posebno nas vesele uspjesi mladih Bosanaca i Hercegovaca.

Prije nekoliko dana, vijest koju je objavio portal BHDijaspora.net postala je pravi hit! Priča o Bosanki Lejli Burazerović koja predivno pjeva i s uspjehom nastupa u Belgiji, samo je jedna u moru onih koje moraju biti ispričane.

Šsnaestogodišnja djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine Lejla Burazerović je u belgijskom muzičkom takmičenju „The Voice Belgique“ oduševila publiku izvedbom pjesme „When We Where Young“ pjevačice Adel (Adele).

Lejla Burazerović
Lejla Burazerović

Svi članovi žirija bili su oduševljeni njenom izvedbom, a sama Lejla je bila iznenađena podrškom koju je dobila nakon nastupa. Očito je jako odjeknulo. Za BHDijaspora.net kaže da pjeva od malih nogu i da ima veliku podršku porodice.

”Ja od malih nogu volim pjevati, zato što je meni muzika najljepši način da ispoljim svoju emociju. A roditelji su oduvijek bili uz mene, također moj brat, nane i tetka. Uvjek su bili uz mene i podržavali me jer su znali da mi to puno znači i da ja to najviše volim”, govori Lejla za BHDijaspora.net.

Uskoro se nastavlja takmičenje.

”Trenutno se još uvijek formiraju ekipe, a ja se spremam za slijedeći krug. Nadam se naravno najboljem, ali je ovo meni već veliki uspjeh. Volim puno slušati našu muziku, ali me puno inspirišu Adele, Sam Smith, Slimane, moja trenerica Iz The voice, Vitaa, LP i još mnogi”, kaže Lejla.

Iako ne živi u domovini, nikada je nije zaboravila.

”Ja sam mnogo vezana za BIH, Sarajevo je rodni grad mojih roditelja. Svake godine preko ljetnog raspusta provedem dva mjeseca u Sarajevu jer su mi tu nane, tetka i brojni prijatelji sa kojima imam nezaboravne trenutke još od moga djetinstva i koji me i danas dan podržavaju”, kaže.

”Volim Bosnu i Hercegovinu jer odatle potiču moji korijeni, i trudiću se da je uvijek predstavljam u najboljem mogućem svjetlu”, govori na kraju za BHDijaspora.net naša predivna Lejla.

Ona je naša pobjednica bez obzira na ishod takmičenja koje se uskoro nastavlja. Jer njene pobjede i uspjesi su i naši. Neka tako uvijek bude.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.