URNEBESNA PARODIJA NA VIDEO SNSD-a: Ismijali Dodikov predizborni spot

Na Facebook stranici “Punjene paprike” objavljen je video – parodija na izborni spot Saveza nezavisnih socijaldemokrata, u kojem učestvuje grupa glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U ovom spotu glumci predstavljaju sretnu porodicu u RS. Autor parodije to drugačije vidi.
Reakcije na ovu parodiju na društvenim mrežama su burne. Mnogi smatraju da je parodija “jača” od originala i da daleko realističnije prikazuje stvarno stanje u našem društvu.

Da li je tako, prosudite sami.

Stand-up komičar iz Banjaluke, Mirko Komljenović Mirkan, dao je svoje viđenje ovog spota i uloge glumaca u njemu.

“Par glumaca i glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske (neki od njih su u penziji, a neki zreli za penziju) su snimili predizborni spot za SNSD. Nemam ja ništa protiv toga. To je vaše pravo, ali onda nemojte sutra, gospodo, kukati kako su vam plate i penzije male, kako je kultura na izdisaju i kako se teško živi.

Nemate pravo na to, jer ste upravo vi podržali one koji su najviše odgovorni za ovakvo stanje u kulturi i kompletnom društvu u kojem živimo. To je vaša odluka. Niko vas nije natjerao na to. Ako ste to uradili iz uvjerenja, onda to donekle razumijem. Ne možemo i ne trebamo svi imati iste stavove i pogled na svijet koji nas okružuje.
Ako ste to uradili samo zbog novca, onda to nije u redu i to se ne može opravdati nikakvim profesionalizmom. Profesionalno i kulturno se ponuda može i odbiti. To sam ja uradio, prije par dana, kada su me zvali da radim stand-up komediju u kampanji jednog DNS-ovog kandidata i niko mi to nije uzeo za zlo. Siguran sam da isto tako ne bi ni vama”, napisao je on.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.