URNEBESNA PARODIJA NA VIDEO SNSD-a: Ismijali Dodikov predizborni spot

Posljednje

Na Facebook stranici “Punjene paprike” objavljen je video – parodija na izborni spot Saveza nezavisnih socijaldemokrata, u kojem učestvuje grupa glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U ovom spotu glumci predstavljaju sretnu porodicu u RS. Autor parodije to drugačije vidi.
Reakcije na ovu parodiju na društvenim mrežama su burne. Mnogi smatraju da je parodija “jača” od originala i da daleko realističnije prikazuje stvarno stanje u našem društvu.

Da li je tako, prosudite sami.

Stand-up komičar iz Banjaluke, Mirko Komljenović Mirkan, dao je svoje viđenje ovog spota i uloge glumaca u njemu.

“Par glumaca i glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske (neki od njih su u penziji, a neki zreli za penziju) su snimili predizborni spot za SNSD. Nemam ja ništa protiv toga. To je vaše pravo, ali onda nemojte sutra, gospodo, kukati kako su vam plate i penzije male, kako je kultura na izdisaju i kako se teško živi.

Nemate pravo na to, jer ste upravo vi podržali one koji su najviše odgovorni za ovakvo stanje u kulturi i kompletnom društvu u kojem živimo. To je vaša odluka. Niko vas nije natjerao na to. Ako ste to uradili iz uvjerenja, onda to donekle razumijem. Ne možemo i ne trebamo svi imati iste stavove i pogled na svijet koji nas okružuje.
Ako ste to uradili samo zbog novca, onda to nije u redu i to se ne može opravdati nikakvim profesionalizmom. Profesionalno i kulturno se ponuda može i odbiti. To sam ja uradio, prije par dana, kada su me zvali da radim stand-up komediju u kampanji jednog DNS-ovog kandidata i niko mi to nije uzeo za zlo. Siguran sam da isto tako ne bi ni vama”, napisao je on.

Leave your vote