in

Urnebesna pljačka zlatare! Ovi momci su zasigurno ponijeli titulu najsmotanijih pljačkaša ikada

Internetom kruži urnebesni snimak trojice pljačkaša koji su još u aprilu 2019. godine opljačkali jednu zlataru u sjevernom Londonu.

Snimak je postao ponovo aktualan budući da je jedan od pljačkaša, 32-godišnji Andrew Elliott osuđen na sedam godina zatvora jer je ukrao nakit vrijedan 24.000 eura.

Na snimku se vidi kako jedan pljačkaš pokušava da pobjegne iz radnje, ali je prodavačica prije toga pritisla dugme za zaključavanje vrata i potom pobjegla u toalet gdje se zaključala i pozvala policiju. U tom trenutku u radnju ulaze i druga dvojica pljačkaša, ali kako je aktiviran sistem zaključavanja kojim se vrata iznutra ne mogu otvoriti, kradljivci ne mogu da izađu napolje.

Jedan se potom sjetio da bi trebao da stisne dugme, pa je to i učinio, a drugi je potom izašao napolje. Međutim, kada je ovaj izašao nije pridržao vrata svojim kolegama u zločinu pa su u trgovini i dalje ostala zaključana dva pljačkaša.

Drugi je na isti način izašao, ali je napravio istu grešku kao i prvi, kolegi koji je ostao unutra također je zatvorio vrata pred nosom. Budući da sam sebi nije mogao da otvori vrata, počeo je da lupa po njima da bi mu na kraju neko od prolaznika pomogao da pobjegne… Na kraju je i taj muškarac uhapšen pa je sada osuđen na kaznu zatvora.

ŽESTOKO Počelo historijsko suđenje u Senatu u vezi s opozivom Donalda Tuampa

Opasni smrtonosni virus se širi po cijelom svijetu! Vlasti su potvrdile zastrašujuću vijest, zabilježen je prvi slučaj u Americi