Urnebesna spovijest nasmijala Balkan: Vodila muža u šoping za “Black friday”, ali nije dobro završilo!

Događaji Ženska posla

Pravilo Black Fridaya broj jedan u slučaju da ste žensko glasi: u šoping se ide solo, eventualno s “prijom”. S partnerom ili mužem ni u ludilu, jer će vam tada Crni petak uistinu biti – crn. Osim u slučaju da vam muž nije ultragalantni gospodin, a takvih je danas, nažalost, malo, piše Anita Matić za Slobodna Dalmacija.

Ali eto, bilo je i takvih koji su odlučili riskirati, vjerojatno računajući kako bi se muž mogao malo i isprsiti, pa su se na kraju gorko pokajali. Svjedočili smo jednom takvom slučaju u jednom splitskom trgovačkom centru.

Mjesto radnje – parfumerija, glavni likovi: muž i žena u četrdesetima. Ona je sebi izabrala parfem, jer 20 posto je snižen, pa je šteta ne kupiti, a on se skoro onesvijestio kad je vidio da i takav snižen dođe – tisuću kuna.

– Čekaj, ti stvarno misliš dat iljadu kuna za to? – u nevjerici joj se obraća.

– Pa nemam parfem.

– Pa dobro, ima ih ovde milijun, a di si baš našla ovoga, sigurno u cilom dućanu nema skupljeg – svisoka će joj on, vjerojatno u nadi da će je njegova opaska urazumiti, nakon koje će se pokunjiti i posegnuti za nekom toaletnom vodom koja je već snižena, pa će na nju dobiti i još ovih dvadeset posto i – svi kući sretni i zadovoljni.

Ali ova ni čut.

– Čekaj, koliko ti imaš parfema? Dva, dva san ti kupila! A ja? Ja nemam nijedan. I sad mi još braniš da kupim ovi koji oću, nego tamo neki livi… Srami se!

Nije se suprug posramio, nego je ustvrdio kako nema teorije da to kupi. I točka. Nastavili su dalje kroz trgovinu, on je u nevjerici ponavljao kako ne može virovat da joj je uopće palo na pamet da kupuje parfem koliko njemu koštaju četiri zimske gume.

Nije mu više odgovarala, a nije ni trebala. Izraz lica joj je govorio. Zapamtit ćeš ovaj Crni petak, majke mi, piše Anita Matić za Slobodnu Dalmaciju.

Leave your vote