Usijana situacija na Kosovu: Vučić tvrdi da se albanski specijalci kreću ka granici sa Srbijom

Događaji Posljednje

Pripadnici kosovske specijalne policije ROSU upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, u kojem živi većinom srpsko stanovništvo, gdje su uhapsili četvoricu Srba, javlja Blic.
U gradu su se oko pet sati čule sirene za uzbunu koje još uvijek odjekuju, a na ulici je velik broj građana.

Čuli se i pucnjevi

Kako javlja dopisnik RTS-a, čuli su se i pucnjevi.

Akcija pripadnika ROSU-a trajala je oko sat vremena. Prema posljednjim informacijama koje je objavio Blic, jedinica ROSU povukla se sa sjevera.

Kako je za RTS rekao predsjednik Srpske liste Goran Rakić, uhapšeni su Dragiša Marković i Saša Ćurćić.

Upali u stan Srbina i tukli ga puškama pred ženom i djecom?

“ROSU su brutalno upali u stan Dragiše Markovića, udarali ga i tukli puškama pred ženom i djecom”, naveo je Rakić.

Prema riječima Petra Petkovića iz Kancelarije za KiM, uhapšeni Dragiša Marković pripadnik je kosovske policije koji je radio na slučaju ubojstva Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

Albanski mediji pišu da su hapšenja povezana s ubojstvom Olivera Ivanovića

Albanski mediji potvrđuju informaciju da je specijalna jedinica kosovske policije ROSU uhitila četiri osobe, a javljaju da su uhićenja povezana s ubojstvom Olivera Ivanovića iz siječnja ove godine te da je uhićen kosovski policajac Dragiša Marković. Osim njega, kako piše Koha.net, uhićeni su Saša Đurić, Marko Rašić i Nedeljko Spasojević. Marković i Spasojević su također pripadnici kosovske policije.

Srpski mediji pišu da su uhapšeni odvedeni u južni dio Kosovske Mitrovice.

Glasnogovornik kosovske policije u Mitrovici Daut Hoxha potvrdio je uhićenje četiri osobe, no nije otkrio imena.

U toku je vanredna sjednica vlade Srbije zbog upada ROSU-a na sjever Kosova

Srpski ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da se “ide ka tome da se izazove sukob”. Dodao je da je simptomatično što je akcija izvedena na dan kada su zakazani mirni prosvjedi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od jutros ima izvanredne sastanke sa šefovima srpske vojske i policije te drugih sigurnosnih službi, a u toku je i izvanredna sjednica vlade Srbije zbog upada ROSU-a na sjever Kosova.

Vučić je istakao i to da ima informacije kako se jedinice specijalne policije Kosova premještaju na sjever prema granici sa Srbijom, ali je dodao da vojska Srbija neće nasjesti na te provokacije.

Inače, zbog uvođenja carine od 100 posto na robu iz Srbije, kosovski Srbi organizirat će danas miran jednosatni prosvjed u podne u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

Leave your vote