Vaš horoskopski znak vam može dati ideju kako da iskoristite vrijeme i lakše podnesete karantin

Na boravak u zatvorenom prostoru ne reagiraju svi isto. Zato vam vaš horoskopski znak može dati ideju kako se nositi s dosadom, nervozom ili uznemirenošću tokom karantin.

Kada je riječ o boravku u zatvorenom prostoru, neki imaju jaču sklonost prema tome, a neki slabiju. U užurbanom svijetu u kojemu živimo, često osjećamo kao da postoji bezbroj stvari koje nismo završili, a vrijeme provedeno unutar naših domova nekome može donijeti olakšanje, a nekome još veću brigu. Ipak, kada ste prisiljeni ostati u kući zbog vremenskih neprilika, bolesti ili nepredviđenih okolnosti, smišljanje načina za popunjavanje dodatnog slobodnog vremene može s vremenom postati preokupacija.

Naši horoskopski znakovi mogu dati neke ideje kako se nositi s dosadom ili nemirom, u vrijeme kada smo prisiljeni ostati kod kuće.

Vodolija (20. 1 – 18. 2.): Vodite računa o zadacima koje ste odgodili

Kod Vodolija misli uvijek negdje lutaju.

Zato, sada, dok ste kod kuće možete iskoristiti vrijeme da se bavite onim stvarima koje ste do sada zapostavljali. Obično odgađate obavljanje svakodnevnih (ali i dalje važnih) zadataka jer uvijek pronalazite nešto što vam se čini da je vrednije vaše pažnje i mentalnih sposobnosti. Ako ste sada stalno kod kuće, stvari koje vam odvlače pažnju postat će dalje nego inače i moći ćete postići sve što ste propustili.

Ribe (19. 2 – 20. 3.): Pretvorite svoju kreativnu energiju u nešto opipljivo

Ribe raspolažu velikom energijom. To ne znači nužno fizičku energiju koju treba izbaciti, već mentalnu i kreativnu koju treba upotrijebiti.

Okruženje često od vas traži da mu posvetite više vremena nego što biste željeli i zato ovo vrijeme možete iskoristiti da svoju kreativnost pretvorite u nešto opipljivo. Bilo da se radi o komponovanju pjesme ili nekom drugom kreativnom “napravi sam” projektu koji ste namjeravali napraviti, ali nikada niste stigli. Ovo je dobar trenutak da to napravite, kao i bilo koji drugi, navodi The Spruce.

Ovan (21. 3 – 19. 4.): Očistite svoje dom do savršenstva

Ovnovima izolacija u kući teško pada, ali to ne znači da vrijeme koje provedu u kući treba biti ispunjeno dosadom.

Ako ne možete izaći i raditi stvari u kojima obično uživate, možete iskoristiti ovo vrijeme da temeljito očistite svoj dom. Možda drugima nedostaje način da pronađu zabavu, ali vi znate kako unijeti uzbuđenje u sve što odaberete raditi. Osim toga, vaša odlučnost i želja da pod svaku cijenu izbjegnete dosadu znači da ćete napraviti sve što bi trebalo biti napravljeno, umjesto da se služite izgovorima.

Bik (20. 4 – 20. 5.): Opustite se na najbolji mogući način

Za Bikove ostati kod kuće je ostvarenje sna. Ne treba im puno da bi se zabavili; sve dok imaju dobru knjigu, udobnu fotelju ili se prikazuje omiljena televizijska serija, oni su zadovoljni.

Zato, iskoristite vrijeme da sebi priuštite sve opuštajuće aktivnosti koje ste željeli, ali niste imali vremena provesti ih u djelo.

Blizanci (21. 5 – 20. 6.): Vrijeme je za ultimativni filmski maraton

Blizanci uvijek tragaju za svježim i novim pogledima o onome što znaju. Oni imaju sposobnost pokazati sve nijanse ne stvari, koju drugi ljudi vide jednodimenzionalno.

Vaše želje za druženjem mogu biti ograničene ako ste cijeli dan zatvoreni u kući, ali zato možete organizirati filmski maraton omiljenih filmova, a nakon što ga završite možete pisati prijateljima o najnovijim zapažanjima koja ste ranije propustili. Ako su i vaši prijatelji u samoizolaciji ili karantinu kod kuće, možete imati virtuelni filmski maraton. Možete odrediti početak i putem društvenih mreža ili različitih aplikacija da razgovarate s prijateljima kako biste imali društvenu interakciju bez potrebe za izlaskom iz kuće.

Rak (od 21. 6 – 22. 7.): Odvojite malo vremena da se brinete o sebi

Rakovi stalno vode računa o drugima kako bi se uvjerili da su dobro i da bi vidjeli mogu li nešto napraviti za njih.

Ipak, ako sada morate provesti neko vrijeme boraveći u zatvorenom prostoru, onda odvojite vrijeme da se prepustite aktivnostima koje često ne radite za sebe. Vrijeme je da se malo posvetite sebi i ugodite sebi. Možete skuhati omiljene obroke, gledati omiljene serije i pokušati se ne stresirati previše.

Lav (23. 7 – 22. 8.): Razmazite sebe

Lavovi vole biti okruženi ljudima, a ostajanje kod kuće može djelovati na njih uznemirujuće i neugodno.

Ipak, umjesto da se bunite zbog toga, možete pokušati razmaziti sebe na kratko, onim što imate na raspolaganju. Posvetite pažnju sebi improviziranim spa danom ili napravite novu seriju svojih slika. Biti zaglavljen u kući može biti iscrpljujuće, ali vam nisu potrebni drugi da biste znali koliko vrijedite ili da biste se lijepo osjećali.

Djevica (23. 8 – 22. 9.): Pokrenite novi projekt

Iako će neko iskoristi ovo vrijeme za čišćenje kuće ili rad na sebi, ta rješenja nisu pogodna za vas. Vi uvijek te stvari radite, bez obzira jeste li u kući ili izvan nje. Umjesto da se živcirate i budete pod stresom zbog smanjene prosječne produktivnosti, potrudite se pronaći novi projekt ili hobi. YouTube videozapisi i druge stranice nude bezbroj “napravi sam” projekata, a sada ste u prilici da prihvatite novi izazov.

Vaga (23. 9 – 22. 10.): Ostanite povezani s voljenim osobama putem društvenih mreža

Ako ne možete biti sa svojim prijateljima i porodicom, sljedeća najbolja opcija je komunikacija s njima putem društvenih mreža. Možete objavljivati zanimljive i smiješne objave ili snimati zabavne selfieje sa smiješnim natpisima. Možete preuzimati druge društvene aplikacije koje ne koristite i otkrivati kako one funkcioniraju. Sve dok se osjećate povezano s vanjskim svijetom, vrijeme koje provodite u zatvorenom ne izgleda strašno.

Škorpion (23. 10 – 21. 11.): Izbacite višak fizičke energije

Mnogi mogu pretpostaviti da vam ne smeta puno što ste izolirani u kući jer radije volite biti sami. Međutim, poenta je u tome da volite biti sami pod vašim uvjetima, a ne zato što nemate drugu opciju. Najbolji način da odvratite misli od toga je da pronađete način da izbacite višak fizičke energije iz sebe jer se ne volite osjećati ograničeno i zarobljeno. Bez obzira odaberete li novu rutinu u koju ćete uključiti intenzivne vježbe ili ste sebe okupirali novim zadacima, morate proaktivno raditi nešto kako biste mogli zaboraviti da niste vi odabrali ovu izolaciju.

Strijelac (22. 11 – 21. 12.): Pogledajte videozapise o putovanjima ili dokumentarne filmove

Biti zarobljen u svojoj kući nije ugodno, ali to vrijeme može se pametno iskoristiti. Ako ne možete biti vani, možete svijet dovesti u kuću. Možete gledati YouTube videozapise o putovanjima i istraživanjima mjesta na koja biste voljeli ići. Možda budete malo ljubomorni, ali će vam dati ideju što sve možete istražiti i zaokupit će vam pažnju. Sve svoje misli i zapažanja možete zapisati kako ne biste zaboravili. Može vas iznenaditi što sve možete otkriti kada odvojite malo vremena, zastanete i razmislite.

Jarac (22. 12 – 19. 1.): Isplanirajte male zadatke da biste bili zauzeti

Iako vam ne smeta da radite sami, obično radite stvari kako idu po rasporedu. Ako boravak kod kuće nije bio dio vašeg plana, to može biti uznemirujuće i može vas pomalo iznenaditi čekanje dok se stvari ne vrate u normalu. Da biste sebi olakšali boravak u kući, pokušajte napraviti što više malih zadataka kako biste se osjećali produktivnim. Uvijek možete pronaći novi projekt, ali nakon što to učinite, odvojite malo vremena za odmor. U redu je napraviti pauzu, a ako već imate vremena da se opustite, onda bi to vrijeme trebalo i iskoristiti.