in ,

Vatrena kugla eksplodirala na nebu: Građani u strahu gledali, a prava jeza je nastala kad su vidjeli video

Stanovnici okolice 0’Fallona u američkoj saveznoj državi Missouri u ponedjeljak navečer čuli su glasan zvuk sličan onome koji nastane eksplozijom.

Mislili su da se radi o potresu, no iznenadili su se kada su vidjeli što su snimile kamere

Karen Schootman rekla je da su ona i suprug mislili da je došlo do potresa. “Bilo je jako čudno, pogledali smo se i pomislili ‘Što je dovraga to bilo?’, rekla je za lokalni St. Louis Public radio. No, nije se radilo o potresu, već meteoru koji je probio zvučni zid i osvijetlio nebo iznad St. Louisa, a čiji su pad snimile brojne kamere stanovnika grada i okolice.

Kako navodi NASA, meteor je težio oko 100 kilograma, bio je veličine košarkaške lopte i otrgnuo se iz pojasa asteroida između Marsa i Jupitera. Lokalni mediji izvještavaju da su stručnjaci uz pomoć prijave svjedoka iz saveznih država Južna Dakota i Minnesota, te dvije video snimke rekonstruirali njegovo kretanje. NASA je pomoću satelitskih snimki izmjerila da je meteor kao ‘vatrena lopta’ na nebu bio sjajniji od najsjajnijeg noćnog objekta, planete Venere.

Društvene mreže pune komentara: ‘Mislio sam da me oči varaju’

‘Vatrena kugla’ viđena je na nebu iznad američkih saveznih država Missouri, Illinois, Iowa, Kansas, Nebraska, Oklahoma, Wisconsin, Južna Dakota i Minnesota. Brojni su korisnici društvenih mreža na NASA-inoj Facebook stranici Meteor Watch požurili komentirati ovu zanimljivu pojavu.

Mike Harnett je napisao kako je kroz prozor vidio kratki bljesak u Springfieldu, no mislio je da ga oči varaju, a Gary Bell ‘vatrenu kuglu’ opisao je nevjerojatnom.

Keanu Reeves ima djevojku od 46 godina, pa šta?

SRCE NIJE IZDRŽALO: Majka Nebojše Glogovca preminula od tuge za sinom