in ,

Važna obavijest za Bošnjake na području Mannheima i okolnih mjesta

Važna obavijest za Bošnjake na području Mannheima i okolnih mjesta
Važna obavijest za Bošnjake na području Mannheima i okolnih mjesta

Posjeta članova džematskog odbora KUD-u Zlatni Ljiljani Mannhe i FK BiH Mannheim
Džematski odbor džemata Mannheim je na svojo sjednici donio odluku u svezi aktivnijeg angažmana i pomoći džematskog odbora u pogledu sekcija koje egzistiraju na području grada Mannheima, saopštio je Džemat Mannheim.

Temeljem te odluke predstavnici džematskog odbora Nedžibović Edin (podpredsjednik) i imam hfz. Midhat-ef. Beganović dana 28. 04. 2018. godine (petak)posjetili su KUD Zlatni ljiljani Mannheim u gradskim prostorijama gdje se pripremaju za nastupe širom Njemačke pa i dalje.

U razgovoru sa predsjednicom KUD-a Melisom Avdić te ostalim članovima istaknut je problem nedostatka prostora za ovaj segment naše kulture i tradicije. Izražena je nada da će u perspektivi i ovaj problem biti riješen kroz izgradnju novog IKC-a koji će unutar svog objekta sedimentirati i ovaj prostor te nastojati unificirati sve potrebe naše omladine na jednom mjestu.

Nakon izuzetne zakuske koju su pripremili domaćini i toplog razgovora izražena je obostrana spremnost na daljnu suradnju.

Nakon toga uslijedila je posjeta FK BiH Mannheim na stadionu na kojem su naši fudbaleri održavali trening. U razgovoru sa predsjednikom kluba Salihom Muharemović koji je, iako u godinama, istovremeno i igrać i predsjednik gdje je istakao problem nedostatka fudbalskog kadra budući da mlađe generacije odlaze u perspektivnije klubove.

Izražena je nada i spremnost džemata da Fudbalskom klubu BiH Mannheim i u tom segmentu pomogne onoliko koliko je u mogućnosti te da zasigurno neće ostati bez podrške džemata Mannheim, saopšteno je.

Lejla Ćatić

Lejla Ćatić dobitnica velikog britanskog priznanja

Dudaković, Foto: NAP

Video: Skandalozan prilog RTRS-a o Atifu Dudakoviću