Planirate ljetovati u Turskoj? Obavezno pročitajte ove savjete

aaa

Dana 20. jula 2016. godine, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je proglasio vanredno stanje u zemlji, poslije neuspjelog pokušaja vojnog puča, navedeno je u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Vanredno stanje traje i danas.

Raza je prava raja i ima VAŽNU poruku za sve Bosance i Hercegovce izvan domovine

Ministarstvo vanjskih poslova stoga preporučuje građanima Bosne i Hercegovine, koji putuju u Republiku Tursku, oprez prilikom putovanja, što podrazumijeva izbjegavanje prisustva na mjestima masovnog okupljanja iz bilo kojih razloga, dosljedno poštovanje sigurnosnih preporuka koje daju turske vlasti, kao i preporuka koje daju uprave turističkih resorta u kojem se nalaze, ukoliko u Republici Turskoj borave turistički.

Zbog novonastale situacije u Republici Turskoj kao i zbog oružanog sukoba koji se vodi u Siriji, preporučuje se građanima Bosne i Hercegovine suzdržanost od putovanja i boravka u oblastima koje se nalaze unutar granice od 10 kilometara sa Sirijom. Građanima se ista suzdržanost od putovanja i boravka preporučuje i za sve jugoistočne provincije, tj. provincije koje graniče sa Irakom i Sirijom.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine informirano je od Ambasade Bosne i Hercegovine u Ankari da gradovi i mjesta u kojima uobičajeno gostuje najveći broj naših državaljana nisu bili zahvaćeni nemirima, te da su aerodromi, luke i granični prelazi otvoreni i da se promet preko istih odvija nesmetano. Ambasada, također, informira da servisi i službe javnog i privatnog sektora funkcionišu u neometanom kapacitetu.

Mada se situacija u Republici Turskoj smiruje i mada vlasti Republike Turske drže pod kontrolom sigurnost u zemlji, ipak se dakle savjetuje oprez prilikom putovanja u Republiku Tursku.

Građanima se u tom smislu dodatno sugerira da kontaktiraju svoje avio-kompanije i turističke organizacije, prije nego što započnu svoje putovanje, radi dobivanja aktualnih informacija kako o svom putovanju tako i o svom boravku na mjestima svoje destinacije.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.