in ,

Važno upozorenje iz BIHAMKA: Na putu prema Doboju desila se teška nesreća, saobraćaj je u potpunosti obustavljen!

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj kod mjesta Donja Orahovica na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (dionici Lukavac-Gračanica). Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Petrovo-Sižje, dok teretna vozila ne mogu proći.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 Podlugovi-Visoko saobraća se otežano, voznom trakom. Apeluje se na vozače da na ovoj dionici autoputa voze znatno smanjenom brzinom.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralni putevi: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

U južnim i jugozapadnim krajevima saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu zbog povremene kiše, a u cijeloj BiH upozorava se na povremeno jače udare vjetra.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Valentin Inzko u Vijeću sigurnosti UN-a podnio izvještaj o BiH: “Blokiraju državni budžet, a pune kasu entiteta, gorući problem je odliv mozgova”

Nakon strašnih optužbi Cerić nije gubio vrijeme: Mujki, šutio sam iz istih razloga zbog kojih danas šuti reis Kavazović