Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Serija hapšenja u Općoj bolnici!

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Serija hapšenja u Općoj bolnici!

Četiri osobe uhapšene su u policijskoj akciji “Spis” koja je provedena danas po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako piše Žurnal, uhapšen je Dragiša Đogović, zamjenik direktora Opće bolnice “Abdulah Nakaš”.

Osim njega, uhapšena je i doktorica Eldina Bešlagić, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice, te Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša.

Svi su uhapšeni po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i trenutno se nalaze na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Svi su osumnjičeni za korupciju. Prema informacijama Žurnala, Radeljaševa djeca pokušala su preko ljekara dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

Osumnjičenaima se na teret stavlja da su počinili krivična djela, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom provođenja posebnih istražnih radnji u ovom predmetu, pominjan je i jedan sudija Suda BiH, ali on zasad nije obuhvaćen istragom.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.