VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Pogledajte šta je bh. policija pronašla kod migranata: OVO JE GROZNO!

Sve veći broj migranata i njihovi česti međusobni sukobi te incidentne situacije na području Velike Kladuše i Bihaća razlozi su maksimalnog angažmana Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Tako je jučer više od stotinu policijskih službenika angažirano u akciji pretresa migranata i objekata u kojima oni borave u Bihaću. Riječ je o objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i još nekih lokacija za koje postoje saznanja da se koriste za smještaj migranata.

– Cilj pretresa je pronalazak tragova i predmeta koji potječu iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja. Ove aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti te u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije na području Kantona – rekla je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Inače, akcija je provedena na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću.

Pretresi su obavljeni samo u gradu na Uni, što za sada zbog određenih zakonskih procedura nije moguće u Velikoj Kladuši. U sobama gdje borave migranti pronađen je veliki broj hladnog oružja. Tačnije, pronađeno je 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpeli, noževi za skalpel, makaze i odvijači.

Podsjećamo, danas će Tužilaštvu USK biti predata dvojica migranata koja se sumnjiče za ubistvo Marokanca u Velikoj Kladuši. Navodno, radi se o Ismailu Mehailiju iz Alžira i Validu Faraukliju iz Palestine.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.