Velika svađa, optužbe pljušte na sve strane: DF pozvao SDP da prestane “udbaškim metodama” vrbovati njihovo članstvo

Nikšić i Komšić

Nekoliko mjeseci pred izbore nastavljeno je medijsko prepucavanje ljevičarskih političkih stranaka. Demokratska fronta (DF) danas je optužila Socijaldemokratsku partiju (SDP) za vrbovanje njihovog članstva i to “udbaškim metodama”.

“Pošto smo više puta, putem više kanala, slali poruke odgovornim u SDP BiH da se prestane sa vrbovanjem članstva i podrivanjem DF-a infiltriranjem njihovih ‘spavača’ koji se sada, u ovo predizborno vrijeme, aktiviraju, a gdje te poruke nisu polučile nikakav rezultat, ostalo nam je samo da na ovaj način, posljednji put, zahtijevamo od vrha SDP BiH da naredi svojim nižerangiranim činovnicima da prestanu sa ovim svojim udbaškim metodama”, piše u današnjem saopćenju Kantonalnog odbora DF-a Kantona Sarajevo.

DF navodi da pojedinci iz KO SDP BiH kontaktiraju članove KO DF Sarajevo, ali i članove općinskih odbora, obećavajući im “kule i gradove”, odnosno mjesta na listama ili u komisijama/odborima nakon izbora 2018. godine.

“Naravno, bezuspješno. Iskreno se nadamo i želimo da je ovo samo hir spomenutih činovnika, a ne politika vrha SDP BiH, jer u protivnom SDP BiH preuzima na sebe odgovornost za neuspjeh ljevice na narednim izborima koji će se sigurno desiti zbog sve većeg razočarenja građana u ovakvu ljevicu koja se samo bavi sobom i sopstvenim razmiricama”, saopćeno je iz KO DF-a Sarajevo.

Kako kažu, ukoliko je politika DF-a, kojoj je na prvom mjestu Bosna i Hercegovina, ta koju SDP BiH prepoznaje kao protivničku i prema kojoj je usmjerio sva svoja predizborna dejstva, onda to SDP treba reći jasno i glasno, pa neka i građani Bosne i Hercegovine znaju prema kome da usmjere svoje olovke na dan 7. oktobra.

“Kako rekosmo, iskreno se nadamo da ovo nije dio Plana 10, nego plana u glavama lokalnih likova koji prepoznaju DF kao protivnika na ovim izborima, umjesto onih koji to stvarno jesu. Dok mi pružamo ruku, a vi držite figu iza leđa, dotle likuju svi oni koji su ovu državu doveli do gliba u kojem se sada nalazi”, navode iz DF-a.

Saopćenje za javnost zaključili su riječima da je “nažalost od sestrinske do maćehinske stranke kratak (predizborni) put”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.