Veliki folklorni spektakl u Švicarskoj: Poznat program, očekuje nas mega događaj

KUD Sevdah

Ranije ste na BHDijaspora.net mogli čitati najavu velike smotre folklora koja će krajem tekuće godine biti održana u Švicarskoj, a danas vam donosimo i detalje ovog mega događaja.

Amira Medunjanin stiže u Švicarsku

Kulturno-umjetničko društvo Sevdah iz Oberentfeldena organizovaće, dakle, petu po redu tradicionalnu smotru folklora u Zofingenu, a kao i svake godine, i ove vas očekuju mnogobrojna folklorna društva iz svih krajeva kako iz Švicarske tako i iz okolnih zemalja, a naravno i iz Bosne i Hercegovine.

Na smotri održanoj 2016. godine učestvovalo je preko 650 učesnika. Organizator se nada i očekuje da će ove godine odziv biti još veći. Osim folkloraša, tu noć vas očekuju još mnogo drugih prigodnih sadržaja i iznenađenja po kojima je ovo sjajno društvo iz Oberentfeldena prepoznatljivo.

Zato pozivamo naše folkloraše, sponzore i sve ostale koji zele da uzmu učešće i da prate ovu manifestaciju 2. decembra tekuće godine u Zofingenu da se prijave. Za sve daljnje informacije na 0041796549690.

Učešće na smotri uzela su društva iz Švicarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Holandije i Slovenije. Sve detalje potražite u nastavku.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Folklorni spektakl u Švicarskoj
Folklorni spektakl u Švicarskoj

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.