in ,

VELIKI USPJEH Pogledajte šta su napravile kompanije iz Gračanice, pa ovo je zaista nevjerovatno!

Kao analitički i networking partner sajma Grapos Expo Gračanica 2019. Bisnode BH će izlagačima i posjetiocima omogućiti uvid u poslovanje kompanija Gračanice, BiH i regije ali i kreirati preglede poslovanja kompanija izlagača te grana djelatnosti u kojima se oni nalaze.

Partnerstvo Sajma sa Bisnodeom omogućit će izlagačima kao i posjetiocima drugačije poglede na korištenje pouzdanih i pravovremenih informacija u biznisu te na umrežavanje, kao značajan izvor novih poslovnih kontakata.
Ovakve aktivnosti koje Grapos Expo, kao značajan faktor razvoja poduzetničke klime te privrednog i ekonomskog razvoja Gračanice, uvodi svake godine, praveći iskorak u svim segmentima, omogućiće da ovaj sajam raste i uvrsti se na ljestvicu najvećih ne samo u BiH već i najznačajnijih sajmova u regionu.

Osnovni pokazatelji poslovanja kompanija Gračanice

Na području Gračanice posluje 426 kompanija (prema završnim izvještajima za 2017. Agenciji FIA), i time je Gračanica po broju aktivnih kompanija na DRUGOM mjestu, od 13 gradova i općina ovog kantona.

Najviše ovih kompanija, njih 82,39% su male i nalazi se u preređivačkoj industriji (32,16%), slijedi trgovina na veliko i malo (25,88%) i prijevoz i skladištenje (7,98%). Skoro 70% ovih kompanija radi deset i više godina, što potvrđuje i tradiciju poslovanja.

PRIHODI ovih kompanija su skoro 740 miliona KM, DOBIT gotovo 65 miliona KM a ZAPOŠLJAVAJU 7.535 radnika. U donosu na prethodnu godinu, gračaničke kompanije pokazuju porast po svim pokazateljima, između ostalog imaju rast prihoda za 5%, dobiti za 9% i broja zaposlenih za skoro 7%.

Od ukupnog broja kompanija u Tuzlanskom kantonu, gračaničkih je 11.5%, one zapošljava 11,6% ukupno zaposlenih kantona i kreiraju 10,75% prihoda i 14% dobiti kantona a skoro trećina kompanija u prerađivačkoj djelatnosti (C) tuzlanskog kantona su gračaničke kompanije.

Umrežavanje kao značajan faktor razvoja kompanije

Za razvoj i rast svake kompanije, neophodni su novi klijenti. Jedan od načina da ih upoznate je i business networking – poslovno umrežavanje kao razmjena informacija i ideja poslovnih ljudi, koja omogućava upoznavanje sa potencijalnim klijentima i poslovnim partnerima ali i uspostavljanja dobrih odnosa i povjerenje među poslovnim ljudima u svojim zajednicama.

Stoga Bisnode organizira Bisnode Speed Networking, ovoga puta za izlagače i predstavnike kompanija koje će posjetiti GRAPOS EXPO 18. 04. u 12.00 sati. Ukoliko želite učestvovati na ovom jedinstvenom i efikasnom poslovnom umrežavanju, prijavite se na ovaj LINK i dođite u četvrtak 18. 04. na Sajam GRAPOS EXPO u Gračanicu da proširite krug svojih poslovnih kontakata.

Bisnode BH pripada grupaciji Bisnode, vodećem evropskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Evrope.
Bisnode pruža podršku kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integrisanim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatizuju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka.

Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućava informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Dodik žestoko odgovorio Komšiću zbog napada na ambasadora Srbije: “Drvar je bio i ostao srpski grad”

STRAH I TREPET Bosanka postala kapetan američke mornarice