VELIKODUŠNO Vlasnik firme u SAD-u uposlenicima poklanja 233 miliona dolara u dionicama!

Osnivač i predsjednik američke korporacije “Nikola” Trevor Milton će svojim uposlenicima dati šest miliona vlasititih dionica firme čija vrijednost je 233 miliona dolara.

“Nikola” je kompanija iz Feniksa u Arizoni koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona, njen osnivač Milton je počeo kod nule kada je otvarao firmu, a sada ima milione koje želi podijeliti sa svojim radnicima, piše Bloomberg.

Dionice će dobiti 50 radnika koji su prvi došli u njegovu firmu jer je, kako je kazao, tako i obećao na samom početku i osnivanju firme. On je na Instagramu podijelio videosnimak u kojem kaže da je tražio vrhunske i najbolje radnike kada je tek počeo i da je to bio ogroman rizik.

“Bila je mala vjerovatnoća da će firma uspjeti, ali sam imao sreću da pronađem fenomenalan tim i uposlenike koji su sa mnom od prvog dana. Ja volim svoje zaposlene i oni su ključ našeg uspjeha”, rekao je Milton.

Vrijednost dionica firme je porasla otkako su započeli saradnju sa “Nasdaqu” koja je bila potaknuta apetitom investitora ka proizvođačima električnih vozila.

Tridesetsedmogodišnji Milton je prema Bloombergovom indeksu milijardera među 500 najbogatijih ljudi na svijetu, mnogi su povlačili paralele između njega i Elona Muska.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.