Video: Anđeoski glas Bosanke Ayre u Americi, bravo!

Ayra Demirovich

Mlada Bosanka Ayra Demirovich nastavlja nizati uspjehe u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova prelijepa djevojka već je u razgovoru za BHDijaspora.net ispričala svoj životni put, prepun prepreka, ali opet lijep i uspješan.

Upoznajte Teen Miss San Francisca, ponosnu Bosanku Ayru Demirovich

Ayra gradi svoju karijeru, a želja joj je da postane operska pjevačica. Kako nam je ispričala, sve je podredila tom cilju.

”Moja porodica je iz Doboja i Brčkog. Tata je iz Brčkog i tokom genocida u Bosni, moj tata kao mladić je bio zatvoren u logorima u ovom gradu. Moja mama je izgubila nekoliko članova uže porodice u Doboju, uključujući svoju majku, tj. moju nanu. Moji su roditelji došli u Ameriku 1995. i 1997. godine”, kaže Ayra i dodaje.

”Mama je došla kao student stipendista, a tata kao izbjeglica. Došli su prvo u Kaliforniju gdje sam ja rođena, a nakon toga smo se preselili u Indianu gdje je moja mama dobila stipendiju da završi doktorat iz istorije. Nakon deset godina smo se vratili u Kaliforniju jer sam ja željela da nastavim trening za opersku pjevačicu”, kaže Ayra za BHDijaspora.net.

U nastavku vam donosimo dio jednog Ayrinog nastupa. Šta reći osim – bravo bravo.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.