VIDEO Najveći morski pas u historiji ponovo hara morima ovog ljeta

Zabava

Meg: Predator iz dubina“, novi je naučno-fantastični akcijski triler iz kuhinje studija “Warner Bros”. Snimljen po istoimenoj knjizi Stevea Altensa, u filmu pratimo buđenje jednog prethistorijskog morskog psa, megalodona, iz njegovog sna u dubinama okeana.

Katastrofa zadesi međunarodni podvodni istraživački centar, istovremeno dok na dnu Marijanske brazde stoji oštećena i onesposobljena podmornica. Vodeća okeanografkinja u centru dr. Suyin Zhang poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora (Statham). Taylor prihvata podvig, ne znajući da okolicom podvodnog centra pliva prethistroijska zvijer – divovski morski pas, megalodon.

No, ovo nije prvi put da se sposobni ronilac susreo sa zvijeri. Nekoliko godina ranije, Taylor ju je sreo te je zbog nje bio prisiljen prekinuti svoju misiju i napustiti polovicu svoje posade. Ta je tragedija rezultirala Taylorovom sramotom i nečasnim otpustom iz istraživačkog centra. Ronioc se sada mora još jednom suočiti sa strahom i riskirati svoj život kako bi spasio sve zarobljene na dnu Marijanske brazde te kako bi se još jednom suočio s jednim od većih grabežljivaca svih vremena.

Režije se prihvatio Jon Turtletaub, a glavnu ulogu preuzeo je neuništivi Jason Statham uz nagrađivanu kinesku glumicu Li Bingbing.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QR5DmjQf_BI]

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.