in ,

Video: Ovako Bosanci i Hercegovci u Kanadi slave rođendane

Blizu tri stotine Bosanaca i Hercegovaca porijeklom iz raznih krajeva domovine, okupilo se sinoć u Torontu gdje je Kulturno umjetničko društvo Merak slavilo godišnjicu postojanja.

Bošnjaci u Kanadi: Mi domovinu nikad nećemo zaboraviti

U izuzetnoj atmosferi, uz zvukove tradicionalne muzike, prisutni su uživali u nekoliko sati programa pa su punih duha i nasmijanih lica napustili događaj koji se u ovom dijelu Kanade sedmicama čekao.

Bosanci i Hercegovci u Kanadi inače su veoma dobro organizovana grupa ljuda koja uprkos hiljadama kilometara razdaljine od rodne grude, nisu zaboravili domovinu.

Proslava rođendana najavljena je kao najveci folklorni spektakl u regionu, a upravo tako se jučerašnji događaj slobodno može nazvati i nakon što je održan. U programu su učestvovali Merak Bend, Ismet Comić, Zineta, Mirza Zelenjaković, solo nastup sazlija Hamdija Torlak, te nastupi folklornih grupa KUD-a Merak.

”Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su odvojili vremena na ovaj produženi vikend da nas podrže i da se druže sa nama sinoć na godišnjici KUD Merak. Iako mnoge stvari nisu išle na našu ruku ili su bile okrenute protiv nas, mi smo ipak uspjeli da obilježimo i ovu godišnjicu zahvaljujući svim učesnicima i gostima koje jako cijenimo i bez kojih ovo nebi moglo. Jos jednom hvala svima od srca na učešću i podršci. Sa ovim sijelom završavamo ovu sezonu i ako Bog da idemo bolje i jače od jeseni sa početkom nove sezone”, naveli su iz KUD Merak nakon sinoćnjeg sijela.

Pogledajte video snimke s ovog događaja i uvjerite se kako Bosanci i Hercegovci slave svoje rođendane u Kanadi. Bravo!

Mladen Ivanić

Skandalozna izjava Mladena Ivanića o Edinu Džeki

Sjajna akcija

Foto: Ovako to rade bosanske sevdalije u Švicarskoj