Video: Pogledajte kako izgleda Bakirova tajna vojska, objavljen snimak

Video: Pogledajte kako izgleda Bakirova tajna vojska, objavljen snimak

Posljednje Vijesti

Nakon napisa da se u BiH kreiraju paravojne formacije kojima rukovodi Bakir Izetbegovćić, oglasio se airsoft klub “Crna munja” koji je već najavio tužbu protiv ATV iz Banjaluke zbog iznošenja neistina u svojim emisijama.

Ova televizija je naime prilog o vojsci Bakira Izetbegovića najavila uz fotografija Airsoft kluba iz Cazina. A ovaj klub je zatim reagovao saopštenjem.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Airsoft klub „Crna munja“ se ovim saopštenjem javno ograđuje od gnusnih laži i izmišljotina koje su objavljene u prilogu na Atv Banja Luka, dana 25.11.2017.godine. U spomenutom prilogu na ovoj televiziji naš klub se bez bilo kakve provjere i informisanja proglašava paravojnom formacijom, što je za sve naše članove i simpatizere skandalozno i šokantno. Ova televizija u svom prilogu dalje navodi da je naš klub direktno povezan sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem, i njegovim političkim aktivnostima, što također dematujemo i napominjemo da naš klub nema nikakve veze sa politikom i političkim dešavanjima u BiH.

Airsoft klub „Crna munja“ je osnovan 2010. godine i od prvog dana smo otvoreni za javnost, svaki obični građanin, novinar i bilo ko drugi, može u svakom trenutku dobiti bilo kakvu informaciju o našem klubu, i svaka naša aktivnost je isključivo javna.

S obzirom na ovu činjenicu i na činjenicu da je naš klub najveći i najpoznatiji airsoft klub u Bosni i Hercegovini, smatramo da novinari sa ove televizije nisu slučajno objavili sporni prilog, već da se iza cijele priče kriju mnogo veći faktori kojima je cilj stvaranje straha i panike među građanima BiH.

Također, mi sa ovim saopštenjem strogo osuđujemo ovaj i bilo koji drugi pokušaj da se airsoft, popularan, zanimljiv i ekstreman sport koristi kao sredstvo za ratnohuškačke i političke igre, koje su trenutno aktuelne na području BiH i regiona. U našoj zemlji trenutno postoji pedesetak airsoft klubova, na isti način se sprovode aktivnosti iz ovog sporta u svakom klubu, airsoft kao sport ne poznaje etničke, vjerske i nacionalne podjele.

Međutim, spomenuta televizija je svojim prilogom javnosti zapravo poručila da se u RS-u igra airsoft, dok su u FBiH airsof klubovi navodno Bakirove paravojne formacije, što naravno nije tačno.

Naš klub je već prijavio navedenu televiziju RAK-u, gdje smo ih upoznali sa spornim prilogom. Mi se nećemo zaustaviti na tome, i pripremamo jednu obimnu tužbu po više osnova, prije svega klevete i narušavanja ugleda, te nanošenja ekonomske štete našem klubu.

Da bi smo u budućnosti spriječili zloupotrebu našeg kluba i općenito airsofta kao sporta, dužni smo da reagujemo na ovaj način”, navodi se u saopćenju airsoft kluba “Crna munja”.

U pogledajte i fotografije ove paravojne formacije koja sije strah po Bosni i ispunjava samo Bakirova naređenja. Zaista je nevjerovatno dokle ljudska glupost može ići…

Leave your vote

2 razmišljanja na “Video: Pogledajte kako izgleda Bakirova tajna vojska, objavljen snimak

  1. Ma koje ste vi budaletine…priberite se…dosta vas je vise…bas ste kreteni nikakva vojska a pogotovo ne Bakirova…

  2. Do kad ce naivni Bosnjo. nasjedati na srpsku propagandu…rekose 9000..zaboravili jednu nulu,i nije Bakirova vec. BosanskoHercegovacka. I 90 hiljda za 48 h ako zatreba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.