Izetbegović i Dodik

Video: Pogledajte šta se desi kada se sastanku Izetbegović i Dodik

Vijesti

Bakir Izetbegović i Milorad Dodik su deklarativno dva najveća neprijatelja na bh. političkoj sceni. No opravdano se postavlja pitanje da li je to neprijateljstvo zaista iskreno ili ga jednostavno obojica koriste da bi jačali svoj politički uticaj na konfliktu i svađi?

Nisu rijetki oni koji misle da Dodik i Izetbegović upravo hrane jedan drugog lažnim neprijateljstvima svađajući narod i pripremajući teren za dobre izbore rezultate pred prestrašenim narodima.

I zaista ako se malo bolje pogleda razvoj njihovog odnosa, može se lako primijetiti da se ova dvojica moćnih političara vrlo dobro slažu u svim ključnim pitanjima koja se pred njima nađu.

Pa nije li tako bilo i nedavno kada su akcizama uvedeni novi nameti za građane BiH? Zašto se tada iz ladica nije izvuklo neprijateljstvo. Upravo o tome je danas govorio i ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

Svi su uvijek tu kada su pare u pitanju. Svi su bili i u Istočnom Sarajevu u restoranu Barka prije nekoliko mjeseci kada je trebalo dogovoriti aranžman s MMF-om i osigurati finansiranje RS-a.

Tada je Izetbegović pružio Dodiku ruku. Pa su se opet posvađali, pa izmirili i sada će vjerovatno opet svađati. Dok narod hranu sve češće traži po kontejnerima. Pogledajte u videu kako se (ne)slažu dva lidera. I kakve predstave izvode za narod.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.