VIDEO Skandal u reprezentaciji Hrvatske: Pijani Domagoj Vida na novom snimku provocira Srbe!

Sport

U javnost je, tek što se prividno smirila buka oko prošle, procurio novi snimak na kojoj hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, u slavlju poslije plasmana Hrvatske u polufinale, govori: “Slava Ukrajini”.

Ognjen Vukojević je razriješen dužnosti saradnika stručnog štaba Hrvatske reprezentacije, nakon što se s Vidom snimio kako govori zapravo kontroverzni ukrajinski nacionalistički pozdrav. Vukojević mora platiti i kaznu od 15 hiljada franaka. Vida je, s druge strane, dobio opomenu.

U novom snimku Vida s pivom u ruci pjeva i govori:

– Ajmo kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, Beograd gori, ‘ajmo’… Kafana je moja sudbina, ona je mene sebi uzela… Brate maši, pozdravi kafanu Beograd u Kijevu, tamo smo palili – govorio je Vida koji je očito bio u pripitom stanju.

Na snimci se vidi i Ivica Olić koji je također zapjevao s Vidom.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RkSZsmH882U]

– Inače, sporni pozdrav “Slava Ukrajini” koji se koristi kao službeni u ukrajinskoj vojsci, upotrebljavale su ukrajnske postrojbe koje su se tijekom Drugog svjetskog rata borile na strani nacističke Njemačke. Naime, Ukrajinci, potpuno pogrešno, nastoje sada svoje kolaboracioniste prikazati kao borce za nacionalnu stvar te ih se s pravom upozorava na “etimologiju” tog spornog pozdrava, ali Rusi pak ni u jednom tekstu nisu spomenuli ni Krim ni rat i paradržavne proruske tvorevine na istoku Ukrajine, a srpski mediji recimo ne smatraju “tri prsta” kod slavlja svojih sportaša spornima ni provokativnina na bilo koji način – objasnile su ranije Sportske novosti.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.