Vijeće ministara donijelo odluku: BiH je napokon otvorila svoje granice za susjedne zemlje!

Odluka Vijeća ministara o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima Crne Gore, Hrvatske i Srbije stupila je na snagu danom donošenja, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, a na inicijativu Granične policije BiH, ovu odluku donijelo je na jučerašnjoj sjednici.

Takođe, juče je precizirano da stranci zbog poslovnih obaveza mogu ući u BiH pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH, te potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Vijeće ministara informisalo je i da 1. juna prestaje da važi odluka o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

To znači da se od 1. juna otvaraju granični prelazi na aerodromima u BiH, te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH, napominje se u saopštenju.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.