Više od 1300 KM kazne zbog slika sina na instagramu ! Severina ignorisala odluku suda , sad je čeka drastična kazna

Severina Kojić (48) mora da plati novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, svakako većem od nekoliko desetina hiljada dinara, jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te je i nakon njihove zabrane na svom Facebook i Instagram profilu objavila nekoliko fotografija na kojima je sa sinom.

Koliko će tačno Severina platiti, odlučuje Opštinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda, prema kojoj se pjevačici na Facebook-u i Instagram-u zabranjuje objavljivanje fotografija maloljetnog sina, kojeg ima iz veze sa srpskim biznismenom.

Takođe, sud joj je naložio da u roku od osam dana od stupanja na snagu riješenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti skoro 80.000 dinara novčane kazne ( što je više od 1300 KM), koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad se ogluši o zabranu.

Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako mediji saznaju, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dječaka ne slažu oko objave fotografija njihovog sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovom medijskom izlaganju.

Porodični zakon propisuje da roditelji koji imaju zajedničko starateljstvo odluke i saglasnosti koje su bitne za dijete treba da donesu zajedno, odnosno sporazumno.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.