Višemilionska akvizicija: Kompanija iz Gračanice kupuje sarajevski Centrotrans!

Uspješna domaća kompanija Index d.o.o. iz Gračanice preuzima sarajevsku firmu Centrotrans Tranzit u višemilionskoj akviziciji, saznaje BiznisInfo.

Index je ove sedmice kupio oko polovine dionica firme Centrotrans Tranzit. Index je stekao 49,7 posto udjela i vjerovatno će nastaviti s preuzimanjem dionica.
Kompanija iz Gračanice jučer je na vanberzanskom tržištu SASE-a kupila 25.385 dionica, odnosno 44,8 posto – za 2,32 miliona maraka.

Nekoliko dana prije toga trgovano je s oko 5 posto dionica Centrotrans Tranzita.

O Centrotrans Tranzitu

Centrotrans Tranzit je osnovan 1963. godine kao dio kompanje Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prevoza, pretovara roba, održavanja i remonta vozila.

Danas je ova kompanija locirana na autobazi “Centrotransa” Stup na sjeverozapadnom izlazu iz Sarajeva. Sjedište Društva se nalazi u Sarajevu, Općina Novi Grad u ulici Kurta Schorka br.8.

Važno je napomenuti da ova kompanija nema ništa s firmom Centrotrans Eurolines.

O Indexu
Firma Index d.o.o. Gračanica osnovan je 1985.godine sa osnovnom djelatnošću mašinska obrada metala. Index d.o.o. je sebe postavio na tržištu kao firmu koja ima mogućnost izvršavanja visoko sofisticiranih zadataka za koje su dokaz mnogobrojni uspješni projekti.

Kako je vrijeme odmicalo Index d.o.o. Gračanica je polako počeo da se uključuje u precizniju mašinsku industriju, posebno mašinsku obradu metala na najmodernijim CNC mašinama.

Ova kompanija se stalno širi, napreduje i ulaže, a njenu profesionalnost prepoznale su monge firme iz EU. Oko 70% proizvodnje se izvozi u zemlje EU.