Vladika Metodije pretučen u Crnoj Gori: Mitropolija optužila policiju

Episkop dioklijski Metodije zadržan je na liječenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu nakon što je pretučen na mostu na Đurđevića Tari u Crnoj Gori.
Iz Mitropolije crnogorsko-primorske objavili su da je vladiku pretukla crnogorska policija tokom protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Naveli su da je do incidenta došlo u noći 27. decembra na mostu na Đurđevića Tari u opštini Pljevlja, kada su, kako se navodi, vladiku i pojedine vjernike oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama. Dodali su da su povrijeđena i dva vjernika koja su pokušavala da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici, stoji u saopćenju Mitropolije.

Crnogorska uprava policije negirala je ove navode istakavši da je načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj sa episkopom Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i ni u jednom slučaju nisu iznijeli primjedbe na postupanje policije.

Istakli su da je policija preduzimala zakonom propisane aktivnosti, kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na toj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac.

“Pošto građani nisu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlaštenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kažu i da policija nije primjenljivala sredstava prinude prema episkopu Metodiju.

Ističu da ni navodi Mitropolije crnogorsko-primorske da su u ovom događaju dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede nisu tačni.

(klix)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.