in

Vlasnik raznesenog BMW-a: To je vjerovatno bilo namijenjeno mom sinu

Muhamed Pirić kojem je u podzemnoj garaži u sarajevskom naselju Nova Otoka raznesen luksuzni BMW, obratio se redakciji „Dnevnog avaza“ želeći da demantuje pojedine navode koji su o njemu napisani.

Bivši specijalac, Pirić je do 1997. godine bio je pripadnik tadašnjeg MUP-a RBiH za šta nam je donio kopije radne knjižice i diplome policijske škole, demantovao je napise da je u pitanju lažni policajac.

Također priložio nam je i uvjerenje MUP-a Kantona Sarajevo od 13. avgusta u kojem se navodi da do sada nije kažnjavan, osim što ima uslovnu presudu Suda u Županji od prije 21 godine za neregistrovano vozilo .

– Toliko sam izrevoltiran da vam ne mogu opisati. Bivši sam policajac, a to što mi je oduzeto 2016. godine je međunarodna policijska značka, i ona će mi biti vraćena. Za tu zapljenu droge i oružja osuđen je S. K. na četiri godine zatvora i on će izaći za godinu dana. Mene niko nije zvao zbog toga – kaže Pirić.

Pojašnjava da je vlasnik uništenog BMW-a osoba koja je bliža rodbina, a da on Muhamed Pirić koristi taj automobil.

– Sin i ja smo davali izjave u policiji i nije tačno da ne sarađujemo. Sin je rekao da je to vjerovatno bilo njemu namijenjeno. Čini mi se da je u Srbiji to uplaćeno za mog sina jer nije htio da se udruži sa nekakvim tamo ljudima. Dijete je slučajno otišlo na Brač 18 sati ranije, i kad se to desilo odmah se vratio i rekao „Moguće je da je meni bilo namijenjeno“. Došao je plačenik, to je terorizam, sigurno je postavljeno četiri ili pet kilograma eksploziva- govori Pirić.

Sve što ima zaradio je, kako kaže, sam, preprodajom automobila iz Njemačke.

– Sve što imam svjetla obraza sam stekao preprodajom automobila. Niskim nisam u zavadi niti sam dužan ikome. Nema policajca kojem nisam pomogao i izašao u susret- zaključuje Pirić.

USRED POTPISIVANJA VAŽNOG SPORAZUMA: Đoković bio tema u Bijeloj kući Trumpa i Vučića

Džeko: S ponosom nosim ovaj dres i dok budem trebao reprezentaciji, tu sam