in ,

Vojska je krenula prema granici, sada počinje postavljanje karantinskih šatora!

Pripadnici Oružanih snaga BiH danas će biti raspoređeni na brojnim graničnim prelazima. Kako je najavio zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić, prvi granični prelazi na kojima će biti raspoređeni pripadnici OSBiH su Brod, Gradiška i Šamac, ali se u toku dana očekuje da će vojska biti na graničnim prelazima i u FBiH.

Okolić navodi da će šatori biti postavljeni i u Bijeljini, Bosanskoj Dubici i Višegradu.

Na graničnim prijelazima Izačić, Bijača i Brod bit će postavljen šatori sa 100 kreveta, u Gradišci 200, u Rači 50, Šepku 50, Vardišti 50 i u Zupcima 10.

– Mi ćemo moći ispuniti zahtjeve i daćemo koliko bude bilo potrebno šatora. Sigurno će biti dovoljno kapaciteta i šatori će moći da prime sve one koji budu upućeni u karantin. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, šatori i kreveti, udovoljićemo tim zahtjevima – naglasio je Okolić.

Pripadnici Prvog pješadijskog bataljona, koji je stacioniran u Zenici, već su krenuli prema granici, a na Facebooku se mogu vidjeti fotografije kako su izgledale pripreme za polazak.

Najveću potrebu za postavljanje šatora iskazala Gradiška, potom Brod i Šamac zato što na ovim prelazima postoji veća cirkulacija putnika.

– Mi ćemo moći ispuniti zahtjeve i daćemo koliko bude bilo potrebno šatora. Sigurno će biti dovoljno kapaciteta i šatori će moći da prime sve one koji budu upućeni u karantin. Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva, šatori i kreveti, udovoljićemo tim zahtjevima, naglasio je Okolić.

Pripadnici Prvog pješadijskog bataljona, koji je stacioniran u Zenici, već su krenuli prema granici, a na Facebooku se mogu vidjeti fotografije kako su izgledale pripreme za polazak.

Ovaj grad u potpunosti je zaustavio koronavirus, međutim za ostatak svijeta imaju užasno loše vijesti…

Koronavirus: Mitovi i lažni savjeti koje definitivno treba zanemariti