Vozači zarobljeni u automobilima: Poplavljen autoput u BiH, saobraćaj obustavljen!

Uslijed obilne kiše danas je u poslijepodnevnim satima došlo do odrona kamenja i drugih nanosa na autoputu A1 Koridora 5C u blizini tunela 1. mart kod Zenice zbog čega je odvijanje saobraćaja bilo prekinuto.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kazali su kako su informisani o kratkotrajnom prekidu saobraćaja dok na mjesto nezgode nisu izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine koje regulišu saobraćaj.

Prema riječima vozača, podvožnjak za isključenje prema naplatnim kućicama Lašva i isključenju za Travnik u potpunosti je poplavljen te nije moguće izaći s autoputa A1 na toj lokaciji, a na mjesto nesreće upućena je mehanizacija koja radi na otklanjaju materijala s ceste i prohodnosti saobraćajnice.

Nakon kiše poplaveljene su i lokalne ceste na području Općine Zenica, a u zeničkom naselju Crkvice uslijed nakupljanja vode poplavljeno je nekoliko putničkih motornih vozila, a stanje se polako normalizuje – prenosi Klix.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.