Vučić i Putin poslali užasnu poruku Bošnjacima: Pa ovo je katastrofa!

Vučić i Putin

Predsjednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, ocijenili su da se politička i ekonomska saradnja dvije zemlje može podići “do najvišeg nivoa”. Predstavnici dvije zemlje potpisali su dokument kojim je Srbiji omogućeno da reizvozi ruski gas.

Na početku susreta u Kremlju, Putin je rekao da je to prva posjeta Vučića od kada je stupio na funkciju predsjednika. Predsjednik Srbije je zahvalio Putinu na podršci koju pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne cjelovitosti i integriteta Srbije.

Također, Vučić se Putinu zahvalio i što su Rusi u Ujedinjenim nacijama blokirali rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Zaista je nevjerovatno da se na susretu na jednom ovako visokom nivou i na takav način razgovara o Srebrenici.

Sramota za velesilu

Umjesto da se oda pošta žrtvama genocida, lider dvije zemlje jedan drugog veličaju na stradanju hiljada Bošnjaka jula 1995. godine u zaštićenoj zoni UN-a.

I dok se sve to dešava, bošnjački političari šute i ni na koji način se ne protive onome što se desilo u Rusiji jučer. Kao da je to što se dogodilo normalno, kao da je to nešto na šta ne treba reagirati…

Kakva je ovo poruka Bošnjacima? Kako se ovo može protumačiti nego otvoreno ismijavanje žrtava i mahanje oko glava preživjelih žrtava papirom o blokadi rezoluciju – o negiranju genocida koji je čitav svijet priznao. Bruka i sramota za silu kakva je Rusija, ali i potvrda rada Aleksandra Vučića koji je sve samo ne naivan političar.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.