Vučić otkrio: BiH će nestati onog dana kada...

Vučić poslao poruku Sarajlijama u vezi plakata na Ambasadi Srbije

Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će nadležni organi u BiH pronaći krivce za incident kada je na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše “Četnici kostobacani”.

“Nije lijepo kada se to dogodi, to je loša stvar, ali nadam se da će nadležni organi pronaći u Sarajevu one koji su to počinili”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsjednik Srbije poručio je da ne treba uvijek svaku priliku koristiti za dodatno dolijevanje ulja na vratu, već pokušati smiriti situaciju ako je to moguće.

“Iako razumijem kako se Srbi osjećaju i kako se osjeća osoblje Ambasade. Prosto, to su stvari koje se ne rade, ali vjerujem da će nadležni organi u BiH pronaći krivce”, rekao je Vučić.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznate osobe zalijepile su juče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše “Četnici kostobacani”.

U organizaciji Bošnjačkog pokreta, koji predvodi Sejfudin Tokić, danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu održani mirni protesti, a kao razlog je navedeno protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.