Vučić uputio hitan poziv Trumpu: “Morate što prije doći u Srbiju!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je hitan poziv američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u pismu koje je dostavio u Washington.

Takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga, napisao je Vučić u pismu Trumpu, a uz poziv da posjeti Srbiju, poslao i je i “pomriljivu” poruku poručivši da je Beograd spreman sjesti za stol i nastaviti pregovore s Prištinom čim kosovska vlada “ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru”.

Kako je saopćeno iz Vučićeve kancelarije, srbijanski se predsjednik u pismu Trumpu zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na njenom putu eurointegracija, a poglavito na podršci “naporima za očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu”.

Naglašavajući posvećenost dijalogu, Vučić piše kako mu pristupa “hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na zapadnom Balkanu”, te naglašava da je Srbija ispunila “sve svoje obveze iz Briselskog sporazuma” o normalizaciji odnosa s Prištinom.

On je naglasio i da pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije “predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga”, nanose štetu srpskoj ekonomiji i ugrožavaju život Srba na Kosovu čija prava Beograd “mora braniti i štititi”.

“Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru, spremni smo nastaviti dijalog u potrazi za trajnim i održivim rješenjem”, poručio je Vučić u pismu Trumpu i pozvao ga da posjeti Beograd.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.