Za dlaku izbjegli atentat! Dodik i Cvijanović jedva ostali živi!

Posljednje Vijesti

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža tražio snajperistu za ubistvo Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, saznaje Srpskainfo.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS podnijela Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv Z. H. zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti.
– On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom profilu na Facebooku iznio lične ideje, kojima je poticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske – pojasnila je Miljanović.

Prema pisanju portala Srpskainfo, Halilović je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažira snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanović.

Tokom istrage ostvarena je i saradnja s MUP-om Tuzlanskog kantona, jer on živi na području Lukavca.
– Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Riječ je o radikalnom propagandnom materijalu – istakao je izvor portala Srpskainfo.

Izvor je dodao i da je za sada utvrđeno da Z. H., koji je u međuvremenu obrisao sporni status, nije pripadnik selefijskih pokreta.

Leave your vote