in ,

ZA NEPOVJEROVATI ŠTA JE URADIO Dodik šokirao radnike u tunelu Vranduk dok je prolazio

Otkako su počeli radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk kod Zenice, hiljade vozača koji prolaze ovom dionicom, osim što negoduju zbog samih radova i kilometarskih kolona, dosta kritika upućuju i na adresu radnika.
I dok su to sasvim “obični ljudi” koji zarađuju za svoju platu, često se dešava da im vozači dobacuju, psuju, a oni pijani znaju preći u drugu saobraćajnicu i tako im ugroziti živote, piše Avaz.

Međutim, da se znaju desiti i lijepe stvari, govori sinoćnji primjer, kada je tunelom, tvrdi radnik firme “Hering”, koja je i izvođač radova na rekonstrukciji, prošao Milorad Dodik, predsjedavujući Predsjedništva BiH.

– I dok nam pojedinci psuju majku, naišao je Milorad Dodik kroz tunel i radnike počastio sa 200 KM – tvrdi radnik.
Radnici su se od tog novca počastili sokovima, a itekako im znači što ima i onih koji razumiju njihov trud koji svakodnevno ulažu u radove na tunelu Vranduk te da oni rade onoliko koliko je zapravo u njihovoj mogućnosti. Na ovom nesvakidašnjem gestu, pogotovo od člana Predsjedništva BiH, radnici su neizmjerno zahvalni.

Inače, rok za završetak radova na tunelu Vranduk je mart naredne godine, kada će biti okončan haos koji mjesecima vlada na najfrekventnijem putu u Federaciji BiH, onom M-17.

Općinski sud Sarajevo svih optužbi oslobodio bivšeg predsjednika Federacije, Živka Budimira

PREVASPITAVANJE NA GOLOM OTOKU Stravična svjedočenja zatvorenika koji su preživjeli Titov zatvor…