in ,

Zajednički poduhvat građana i načelnika u Doboj Jugu može spasiti nečiji život!

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić zajedno sa brojnim mladim aktivistima maksimalno pomaže svoje sugrađane, starije osobe u stanju potrebe, u vremenu globalne pandemije koronavirusa.

Na svom zvaničnom Facebook profilu govorio je o njihovim budućim aktivnostima.

“Dragi građani, vaše zdravlje i sigurnost su i naša i vaša briga. Kako situacija sa brojem zaraženih koronavirusom u državi raste, tako i mi pooštravamo mjere spriječavanja širenja virusa.

Tako smo i jutros, prateći naredbe kriznih štabova sa viših nivoa, a u cilju zaštite vašeg zdravlja donijeli nekoliko važnih odluka kako bismo dodatno zaštitili vas, vaše porodice i učinili zajednicu sigurnom.

Ovakva situacija najteže pogađa starije osobe. Trenutno smo u fazi izrade spiskova starijih lica i lica u stanju potrebe, kako bi im se mogla pružiti pomoć za vrijeme trajanja izolacije, ali i da niko ne bude izostavljen ili zapostavljen.

Čestitke i hvala Udruženju mladih „ODRAZ“ koji su se prvi stavili na raspolaganje za pomoć u ovome.

Pozivam i ostale dobre ljude da se jave Službi civilne zaštite na broj telefona 060/34-54-262 ili Crvenom križu na broj 062/964-848 kao i volonteri, da na bezbjedan način, pomognu starijima i onima koji su sami, da provjerimo kako su i pitamo treba li im nešto iz trgovine ili apoteke. Uzmite njihove brojeve telefona, održavajte redovan kontakt – biti sam i izoliran od drugih sigurno utiče na neraspoloženje, zabrinutost i depresiju.

Stoga vas sve pozivam na odgovornost i pridržavanje uputa, pravila i smjernica koje daju nadležne institucije. Budimo odgovorni članovi zajednice, čuvajmo sebe i svoju zajednicu”, napisao je Tukić na Facebooku.

Zbog velikih snježnih nanosa zatvoren granični prelaz u BiH!

Darko Rundek: Ne boj se muke, to što perem – to su ruke