Zajednički poduhvat građana i načelnika u Doboj Jugu može spasiti nečiji život!

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić zajedno sa brojnim mladim aktivistima maksimalno pomaže svoje sugrađane, starije osobe u stanju potrebe, u vremenu globalne pandemije koronavirusa.

Na svom zvaničnom Facebook profilu govorio je o njihovim budućim aktivnostima.

“Dragi građani, vaše zdravlje i sigurnost su i naša i vaša briga. Kako situacija sa brojem zaraženih koronavirusom u državi raste, tako i mi pooštravamo mjere spriječavanja širenja virusa.

Tako smo i jutros, prateći naredbe kriznih štabova sa viših nivoa, a u cilju zaštite vašeg zdravlja donijeli nekoliko važnih odluka kako bismo dodatno zaštitili vas, vaše porodice i učinili zajednicu sigurnom.

Ovakva situacija najteže pogađa starije osobe. Trenutno smo u fazi izrade spiskova starijih lica i lica u stanju potrebe, kako bi im se mogla pružiti pomoć za vrijeme trajanja izolacije, ali i da niko ne bude izostavljen ili zapostavljen.

Čestitke i hvala Udruženju mladih „ODRAZ“ koji su se prvi stavili na raspolaganje za pomoć u ovome.

Pozivam i ostale dobre ljude da se jave Službi civilne zaštite na broj telefona 060/34-54-262 ili Crvenom križu na broj 062/964-848 kao i volonteri, da na bezbjedan način, pomognu starijima i onima koji su sami, da provjerimo kako su i pitamo treba li im nešto iz trgovine ili apoteke. Uzmite njihove brojeve telefona, održavajte redovan kontakt – biti sam i izoliran od drugih sigurno utiče na neraspoloženje, zabrinutost i depresiju.

Stoga vas sve pozivam na odgovornost i pridržavanje uputa, pravila i smjernica koje daju nadležne institucije. Budimo odgovorni članovi zajednice, čuvajmo sebe i svoju zajednicu”, napisao je Tukić na Facebooku.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.