Zakazano lijepo druženje Bošnjaka u Norveškoj

Oslo, Pixabay
Oslo, Pixabay

Predavanje i druženje sa muftijom Nusret ef. Abdibegovićem biće održano u glavnom gradu Norveške, Oslu, a termin je subota 20. januar u 18.35h.

”Pozivamo vas na predavanje i druženje sa muftijom Nusret ef. Abdibegovićem, direktorom Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u subotu, 20.01.2018. u 18.35 ako Bog da.

Planirano je da program sa muftijom Abdibegovićem počne sa jacijom namazom u džematu a kasnije nastavi sa vjerskim programom koji počinje sa ašeretom, zikrom, ilahijama i kasidama te obraćanjem uvaženog muftije Abdibegovića. Vjerski dio programa završavamo sa zajedničkom dovom ako Bog da”, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Program će biti nastavljen uz kahvu i slatkiše u kantini.

Organizator želi da obavijesti da neće biti vjerske pouke u ovu subotu, 20. januara, ali poziva sve da se pridružite porodično sa djecom i omladinom u 18.35 kako bi zajedno uživali u ibadetu namaza i spominjanju Allaha dž.š. kao i vazu našeg gosta iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo isto tako da djeca mogu iskoristiti termin dječijeg omladinskog kluba koji je zakazan svake nedjelje između 18 i 20h kako nebi gubili kontinuitet sedmične povezanosti sa mektebom i džamijom, saopšteno je.