in

Zapečaćene 43 prodavnice u dobojskog regiji!

Na teritoriji Doboja, Modriče, Stanara, Petrova, Dervente, Broda i Teslića za pola godine zatvorene su 43 radnje, jer trgovci nisu izdavali fiskalne račune, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

U pomenutom periodu inspektori Poreske uprave RS na 15 dana zapečatili su ukupno 305 poreskih obveznika, najviše na području banjalučke regije, 88 objekata, a zatim dobojske regije, 43 objekta.

Što se tiče ostalih podrčnih centara, u Bijeljini je zatvoren 41 objekat, Prijedoru 39, Zvorniku 38, Trebinju 30, dok je na području Područnog centra Istočno Sarajevo privremeno zatvoreno 26 objekata.

Iz Poreske uprave podsjećaju da je u toku kampanja “Кorak preduzmi, račun uzmi” čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa. Istaknuto je da tako doprinose borbi protiv sive ekonomije.

Neizdavanje fiskalnih računa od strane poreskih obveznika pokazuje da je njihovo poslovanje nelegalno, i znači neprikazivanje prihoda i utaju poreza.

– Prema tome, Poreska uprava RS prilikom svojih kontrola samo sprečava poreske obveznike da rade nelegalno, da vrše utaju poreza i da budu nelojalna konkurencija onim poreskim obveznicima koji izdaju fiskalne račune prilikom prodaje roba ili usluga.

Poreska uprava RS ovim putem još jednom poziva poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane poziva da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese: [email protected] ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave RS – saopšteno je iz ove institucije.

Grupa Tešnjaka krenula je na Marš mira Tešanj-Srebrenica 2019.

Pjanić objavio skok s jahte, a onda su Misimović, Totti i Muslimović komentarima sve nasmijali!