in , ,

Zašto je ambasadorica Njemačke iznenada stigla u Predsjedništvo BiH, da li je tema bila imenovanje Inzkovog nasljednika?

Margret Uebber, ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, jutros je održala sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine

Margret Uebber, ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, jutros je održala sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Norinarima koji su čekali pred zgradom Predsjedništva BiH odbila je kazati zbog čega je dolazila na razgovor sa državnim vrhom. Kratko je poručila da nema vremena, da žuri.

Ambasadorica Uebber, kako se spekulira, došla je da razgovara na temu imenovanja novog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, čovjeka koji bi trebao zamijeniti Valentina Inzka.

Prema pisanjima pojedinih medija, plan je da Inzka na čelu OHR-a zamijeni Christian Schmidt. Takva inicijativa dolazi iz Berlina, a Schmidt je njemački diplomata.

Schmidt slovi za diplomatu bliskog HDZ-u, prvenstveno Hrvatske, a posljedično i sestrinskog HDZ-a u BiH. Schmidt je, prema nezvaničnim napisima koji su se pojavili u medijima proteklih dana, čovjek i po mjeri Ruske Federacije.

Iz Predsjedništva do ovog momenta niko nije potvrdio da je tema razgovara bila imenovanje novog visokog predstavnika – prenio je Faktor.

Vezani tekst: Iz OHR-a se oglasili o ”potencijalnom nasljedniku” Valentina Inzka

Djed čija je beba pronađena sinoć u kontejneru: “Namjeravam da se odreknem cijele porodice”

Iz OHR-a se oglasili o ”potencijalnom nasljedniku” Valentina Inzka