in ,

Zašto narod plaća za sve njihove greške?! BiH mora platiti 1.000 maraka zbog otkazane Čovićeve posjete Poljskoj

Trebao otputovati na euharističko slavlje ustoličenja novog apostolskog nuncija

Zbog neblagovremenog otkazivanja VIP servisa, Aerodrom u Mihnenu ispostavio je fakturu Generalnom konzulatu BiH u iznosu od 532 eura (1.000 KM).

Kako otkriva dokumentacija taj iznos BiH mora platiti za otkazanu posjetu dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragana Čovića Poljskoj koja je bila planirana u periodu od 17. do 19. jula.

Naime, Čović je tada trebao otputovati na euharističko slavlje ustoličenja novog apostolskog nuncija u Poljskoj i trebao je avionom letjeti preko Mihena.

Međutim, u aktu kojeg je 17. jula Ministarstvu vanjskih poslova dostavio sekretar Zajedničke službe Parlamenta BiH Mirza Imamović piše da “zbog vanrednih i neplaniranih okolnosti koje su nastupile” Čović nije bio u mogućnosti otputovati u Poljsku u periodu od 17. do 19 jula kako je bilo planirano.

Prije nekoliko dana na adresu Sekretarijata Parlamenta BiH stigao je dopis iz Ministarstva vanjskih poslova u kojem stoji da BiH mora platiti 532 eura Aerodromu u Minhenu.

“Račun se odnosi na rezervaciju VIP servisa za potrebe delegacije koju je trebao predvoditi Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentame skupštine Bosne i Hercegovine. Račun је umanjen za iznos od 133 eura јег VIP salon nije korišten zbog otkazane posjete ali iznos od 532, eura je obavezujući јег rezervacija nije otkazana blagovremeno”, kaže se u dopisu Ministarstva vanjskih poslova BiH Sekretarijatu Parlamenta BiH.

Treba naglasiti i kako je 19. jula u medijima objavljena informacija da je Čović pozitivan na koronavirus.

(Klix.ba)

Bivši vaspitač od djevojčice (13) tražio da mu šalje nage fotografije: Za nepovjerovati je kakvu je kaznu dobio

“Brat je mio, ma koje vjere bio…” Vladika pisao reisu: Crkva nije organizovala napade na muslimane, već stala u njihovu odbranu