ZASTRAŠUJUĆE STVARI PRETRPILA A NIKO NIJE ZNAO! Duffy otkrila da je drogirana, silovana i držana u zatočeništvu!

Velška pjevačica Aimee Anne Duffy otkrila je putem društvenih mreža da je bila drogirana i silovana dok ju je napadač držao u zatočeništvu, javlja BBC.
Duffy je na svom verifikovanom Instagram profilu objavila da joj je bilo potrebno vrijeme za oporavak.

“Istina je, i molim vas, vjerujte mi da sam sada u redu i na sigurnom. Bila sam silovana, drogirana i držana u zarobljeništvu nekoliko dana”, napisala je 35-godišnja dobitnica Grammyja svojim pratiocima.

Ona je dodala kako joj je trebalo mnogo vremena da se odluči podijeliti svoju priču sa javnošću.

“Možete samo zamisliti koliko sam puta razmišljala o tome da napišem ovo. Nisam sasvim sigurna zašto je sada pravo vrijeme i šta je ono što me čini slobodnijom da sada progovorim. Ne mogu to objasniti. Mnogi od vas se pitaju šta se sa mnom desilo, gdje sam nestala i zašto. Jedan novinar je pronašao način da me kontaktira i rekla sam mu sve prošlog ljeta. Bio je ljubazan i bio je nevjerovatan osjećaj što sam konačno mogla progovoriti”, napisala je Duffy.

View this post on Instagram

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Pjevačica kaže kako se sada nakon dugo vremena osjeća dobro, ali daj oporavak bio izuzetno težak.

“Pitate se zašto nisam iskoristila svoj glas da izrazim svoju bol? Nisam željela pokazati svijetu tugu u mojim očima. Pitala sam samu sebe kako mogu pjevati iz srca ako je ono slomljeno? Ali sada se ponovo sastavlja. U narednim sedmicama ću dati i intervju. Ukoliko imate nekih pitanja, željela bih odgovoriti na njih”, dodala je Duffy.

Ona je na kraju zaključila kako ne želi da se njena porodica upliće u ovu priču.