in ,

Zbog islamskih simbola ovaj spot Lepe Brene je bio zabranjen, a onda proglašen za najbolji

Pjevačica je svojevremeno doživjela niz negativnih komentara

Poznata pjevačica i folk diva Lepa Brena svojevremeno je doživjela niz negativnih komentara zbog jednog spota, koji je čak bio i zabranjen.

Malo poslje toga, ovaj spot proglašen je za najbolji te godine, a zasigurno je da je isti jedan od najpoznatijih u Breninoj karijeri, ako ne i jedan od njenih najvećih hitova.

Naime, radi se o spotu pjesme “Robinja” iz 1989. godine, koji je izazvao burne reakcije i bio zabranjivan.

Spot je sniman u Istambulu i ističe islamske simbole. Godinu dana kasnije, ovaj spot je bio nagrađen za najbolji.

Bila je prva žena iz Jugoslavije koja je snimala spotove na egzotičnim mjestima, u Turskoj za pjesmu “Robinja”, u srednjoj Africi za “Tamba lamba”, u Španjolskoj “4 godine”, Ujedinjenom Kraljevstvu “Hajde da se volimo” (engleska verzija), na Floridi za “I da odem iza leđa Bogu” i “Bol za bol” i dr. Najveći hitovi su joj “Šeik” (1984.), “Jedan dan života” (1985.), “Okrećeš mi leđa” (1986.), “On ne voli me” (1987.), “Golube” (1987.), “Jugoslovenka” (1989.), “Bosanac” (1983.), “Čik pogodi” (1990.), “Ja nemam drugi dom” (1994.), “Izdajice” (1995.), “Ti si moj greh” (1996.), “Luda za tobom” (1996.), “Pazi kome zavidiš” (2008.), “Uđi slobodno” (2008.) itd.

KLUPKO SE ODMOTAVA, BRISEL JE NAPRAVIO PRVI POTEZ Sve spremno za sankcije Dodiku, moguća zabrana putovanja i zamrzavanje imovine

Opasno nevrijeme u Sloveniji, pojavio se i tornado!