Zbog malih plata radnici dali kolektivni otkaz i ZATVORILI benzinsku pumpu u BiH!

Direktor i vlasnici su pristali na povećanje od 50 maraka, što je bilo nedovoljno pa su svi radnici dali kolektivan otkaz

Polako se budi i razvija svijest radnika o njihovim pravima, što potvrđuje i zatvaranje benzinske pumpe „MAN-CO“ u trebinjskom naselju Gorica.
Radnici su tražili od gazde da značajnije poveća plate, a nezvanično direktor i vlasnici su pristali na povećanje od 50 maraka, što je bilo nedovoljno pa su svi radnici dali kolektivan otkaz. Benzinska pumpa je zatvorena i ne radi, a nezvanično mogla bi proraditi tek ako se angažuju radnici iz drugih dijelova Hercegovine, piše Bebojša Vukanović na svom Blogu.

Kod Mandića radnici su radili u smjenama 12 – 24, 12-48, u skladu sa Zakonom o radu, a plate su bile oko 500 maraka, dok je na pumpama „Nešković“ mnogo gora situacija, radnici na mnogim pumpama rade za minimalac u smjenama 12 – 24, pa se očekuje da li će i oni na sličan način reagovati.

Otvaranje velikog broja radnih mjesta u Dubrovniku, koja su 2 do 3 puta bolje plaćena u odnosu na Trebinje, umnogome je relaksiralo situaciju jer gazde ne mogu više ucjenjivari radnike kada ima alternativa i posao u Dubrovniku, a valjda će korektan odnos privrednika u Dubrovniku uticaj na poboljšanje uslova rada i povećanje plata u Trebinju i Hercegovini, piše Vukanović

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.