in

Želite romantični stil? Evo savjeta kako da uredite prostor!

Moderni trendovi uređenja interijera u velikoj mjeri nameću minimalizam. No, što je s nepopravljivim romantičarima koji ne mogu i ne žele prihvatiti trendove minimalistički uređenog doma? Za sve vas evo ključnih smjernica i savjeta kako urediti dom u tom tonu. Lepršavi materijali, čipka, bjelina, sve nježne pastelne boje, cvijeće, ambijentalna rasvjeta, raskošni lusteri… Sve su to elementi koji pridonose romantičnom ugođaju u domu. Dobrom kombinacijom boja, namještaja i svih navedenih dekorativnih elemenata zasigurno ćete uspješno urediti svoj dom poput pravog stručnjaka.

Sve prostorije svoga doma možete urediti u romantičnom duhu. Možete se odlučiti urediti i samo jednu prostoriju (koja će biti vaša oaza za opuštanje). Dnevni boravak idealna je prostorija u kojoj imate priliku pokazati svoj smisao za uređenje. Da biste postigli romantični ugođaj, zidove obojite u bijelu ili bež boju. Zavjese neka budu lepršave, a dekori s cvjetnim uzorcima i čipkom. Romantična elegancija u domu zahtijeva elegantnije materijale poput baršuna, brokata i damasta, dok se u romantičnom rustikalnom interijeru preporučuju više pamuk i lan. Odaberite raskošni kristalni luster koji će privlačiti pozornost iznad stola. Popularni shabby chic namještaj i druge slične detalje također možete odlično ukomponirati u romantično uređen interijer.

Izbjegavajte masivan namještaj tamnih tonova 1. Ako ste romantičar u duši, svakako se odlučite urediti svoj dom u romantičnom duhu koji će odisati toplinom, lakoćom i smislom za estetiku. 2. Izbjegavajte teški tamni namještaj. Pokućstvo neka bude bijelo, po mogućnosti sa stiliziranim ornamentima. 3. Pazite da prostor ne pretrpavate s puno nepotrebnih dekorativnih detalja. Lako se može otići u krajnost. Stoga, imajte to na umu kako biste izbjegli kič. 4. Ne zaboravite elegantnim posuđem i stolnjacima s cvjetnim motivima upotpuniti osjećaj romantike u svome domu. Sjetite se upaliti i svijeće. 5. Romantika je uvijek aktualna, kako u životu općenito tako i u dizajnu interijera. Nemojte se dvoumiti, krenite u avanturu uređenja svoga doma u romantičnom stilu. Vaši prijatelji, obitelj, ali i vi sami zasigurno ćete uživati u ovoj ljepoti.

Izvor: living.večernji.hr

Ribe strepnje, blizanci osjećaja krivnje…Evo čega se svaki horoskopski znak mora odreći u 2020. godini!

Nakon stravičnog napada u Njemačkoj, policija objavila najnoviji izvještaj: Posvuda na ulici su ležala djeca, a povrijeđene su najmanje 52 osobe