in ,

Željka Cvijanović više ne želi gledati migrante, svojom izjavom opasno podsjeća na Trumpa: “Neka se vrate odakle su došli!”

Predsjednica Republike Srpske izjavila da je potrebno koristiti sva predviđena pravna i druga sredstva

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je potrebno koristiti sva predviđena pravna i druga sredstva da se migranti vrate tamo odakle su došli.

Cvijanovićeva je istakla da neće biti migrantskih kampova u Republici Srpskoj jer oni treba da se vraćaju odakle su došli, ako im već ne daju da kod njih dođu oni kamo su pošli. Ova njena izjava mnoge je podsjetila na govore američkog predsjednika Donalda Trumpa!

– Mi imamo samo dvije destinacije za njih, a to je ili ona odakle su krenuli ili ona kuda su krenuli. Migranti nisu sastavni dio naše politike ni naše vizije Republike Srpske i svega onog što želimo da napravimo, ni u političkom, ekonomskom, socijalnom, niti bilo kojem drugom smislu. Žalim svakoga ko ima tešku sudbinu, ali ovo su kretanja druge vrste, ovo su organizirana kretanja, masovna, sa ciljem i sa ljudima koji su apsolutno neprovjereni i neprovjerljivi na ovaj način – rekla je Cvijanovićeva sinoć za RTRS.

Napomenula je da mnogi migranti varaju sistem jer imaju različite dokumente i dodala da želi da se stvari urede i da se preduzmu ozbiljne mjere na planu readmisije.

Podsjetila je da je ministar Selmo Cikotić rekao da su migranti zamjena za turiste i da je zbog toga porasla potrošnja.

– Zamislite da kaže neko “nemamo turiste, imamo migrante”. Pa, jesu li se turisti kod nas tukli, potezali oružje, napadali policiju ili upadali u policijske automobile, obijali kuće? Ne, nego su migranti. Nisu ovo nikakvi turisti – naglasila je Cvijanović.

Jedna od najjačih i najuspješnijih kompanija svijeta u krizi, najavila ukidanje nekoliko hiljada radnih mjesta!

Pet savjeta koji će vam pomoći izbjeći koronavirus u zatvorenom prostoru!