Željko Komšić poslao jasnu poruku Joeu Bidenu: “Mi Vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da BiH postane dio NATO-a”

Događaji Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je izbranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidenu na izbornoj pobjedi i osvojenom predsjedničkom mandatu.

– Poštovani gospodine Biden, primite iskrene čestitke povodom Vaše pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz čestitke i naijskrenije želje američkim građanima i Vama osobno, sigurni u nepromjenjivo prijateljstvo između građana Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, želimo izraziti našu veliku radost činjenicom da je predsjednik Vaše velike nacije ujedno iskreni i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine.

Uvjerni da ćete u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i svijetom u cijelini, sretni smo jer smo sigurni da ćete istovremeno jačati transatlanske saveze i saradnju. Istovremeno, mi Vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da Bosna i Hercegovina, postane dio NATO-a, pri čemu vjerujemo da ćemo u tome procesu imati Vašu podršku.

Poznavajući Vaš raniji posvećeni angažman i doprinos za vrijeme turbulentnih vremena kroz koje je region Zapadnog Balkana prolazio, sigurni smo da neće izostati Vaša podrška osiguravanju trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u ovom dijelu Evrope. Primite još jednom naše iskrene čestitke, navodi se u Komšićevoj čestitki.

Leave your vote