Željko Komšić poslao poruku povodom 6. aprila: “Branili smo naš grad i našu zemlju i opet ćemo ako zatreba!”

Željko Komšić

“Svim građankama i građanima čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva, sa porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane.”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva, i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije.

– Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simbolizira otpor i pobjedu pa sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo, prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja, također, dobiti. Sve ono što nam se dešavalo, uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba – poručio je Komšić.

Dodao je kako je ovaj historijski datum, “od velikog značaja za naš grad, ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to s čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi”.

– Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije – naveo je Komšić te dodao:

– Svim građankama i građanima čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva, sa porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas – zaključio je član Predsjedništva BiH.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.