Zeničanin Armin svjedočio je brojnim tragedijama na bh. cestama: Najteže je dovući smrskano vozilo ispred kuće poginulih

Događaji Posljednje

Zeničanin Armin Zilić (23) već tri godine šlepa vozila nakon teških saobraćajnih nesreća.

Kako nam je ispričao, nagledao se velikih tragedija, a mjesečno je imao i do 200 intervencija.

Teški trenuci

– Otac se nekada time bavio, pa prestao. Međutim, onda sam ja odlučio da nastavim s tim poslom. Na usluzi sam ljudima u teškim trenucima – kaže Zilić.

Ističe da broj intervencija zavisi od vremenskih uvjeta, ali, uprkos tome, njih, nažalost, ne manjka. Posebno mu teško padaju teške tragedije u kojima ljudi izgube živote.

– Najteže mi je voziti te automobile. Kada dovučete automobil pred kuću porodice poginulog, to su teške scene. Ne možete ostati ravnodušni. Često majke poginulih padaju u nesvijest kada vide automobil – govori on.

Stravične nesreće

Od brojnih intervencija na koje je išao, a nakon stravičnih nesreća, najviše će, kaže, pamtiti onu nedavnu u Kaknju, na autoputu A1, kada su poginule dvije osobe.

– Taj prizor nisam nikada u životu vidio, a intervenirao sam na puno nesreća. Vidjeti čovjekove patike ispod sjedišta, iznositi njegove lične stvari, harmoniku, gledati tijelo…

Tu ću nesreću, sigurno, pamtiti dok sam živ – govori on.

Aitomobile javnih ličnosti, poput Hanke Paldum, Bube Corellija i Jale Brata, također je šlepao nakon što je došlo do kvara, a među njima je bilo, kaže, i političara.

Spasio život pacijentici

Zilić je besplatno prevozio unesrećene u nedavnim poplavama. Za 8. mart, naprimjer, besplatno šlepa vozila dama, a to nije jedini gest kojim je oduševio javnost.

– Nedavno sam se vraćao iz Sarajeva autoputem i imao vozilo na kamionu. U Visokom sam uočio pokvareno vozilo Hitne pomoći, u kojem se nalazila pacijentica koja je bila životno ugrožena. Bez razmišljanja sam stao i šlepao Hitnu do Zenice – ispričao je Zilić za “Dnevni avaz”.

Leave your vote