in ,

ŽESTOK OBRAČUN U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „Vi biste sve ISKASAPILI”…

NSRS, arhiva

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović žestoko se sukobio sa SNSD-ovcem Ilijom Tamindžijom.
Vukanović je u svom obraćanju objavio nekoliko šokantnih podataka iz Trebinja i Istočne Hercegovine, otkrivši veliki nepotizam i kriminal u građevinskom sektoru u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Vukanović je otkrio kako je vladika Grigorije dobio dozvolu za gradnju vlastite stambene zgrade u Trebinju mimo gradske vlasti, te da uskoro planira izgraditi još jedan objekat.

Spmenuo je Vukanović i Dodikovog bliskog prijatelja i „neimara“ Slobodana Stankovića, koji dobija gotovo sve građevinske poslove u manjem bh. entitetu.

„Vrlo često u Hercegovini, desetine miliona maraka vrijedne poslove dobija i radove izvodi Integral inženjering, a nadzor je Institut za građevinarstvo, što je klasičan sukob interesa. Znate da je vlasnik Integral inženjeringa i Integre Slobodan Stanković, a u isto vrijeme i većinski vlasnik Instituta za građevinarstvo“, upozorio je Vukanović.

Osim toga, Vukanović je kazao kako je osnovana firma „Kontura“, koja, prema njegovim riječima, nakon samo tri mjeseca od osnutka dobija sve moguće poslove u Trebinju i tom dijelu Hercegovine, iako za takvo što nemaju nikakvo iskustvo i reference.

„Ne znam da li ste ministarko čuli za novu projektansku kuću Kontura iz Trebinja? Ugledna, vrlo referenta. Dakle, sve rade. Od poljskih kupatila koje otvara Palma (Dragan Marković op. „SB“), do palate nepravde… Vrlo je zanimljivo da se napravi jedna firma i da nakon tri mjeseca nakon osnivanja dobije referencu i izvodi sve poslove. Sve što projektuje, sve ona radi. Zbog čega vam to govorim? Ta je firma zaslužna za promjenu regulacionog plana i da se ono malo parkova što ima u Trebinju uništi. Na mjestu parka u bivšoj kasarni u kojoj su zasađeni vrlo rijetki mediteranski čempresi da se gradi benzinska pumpa. Naravno, ko je dogovorio posao-Luka Petrović“, kazao je Vukanović, a prenosi „Slobodna Bosna“.
Za ispravak krivog navoda javio je SNSD-ovac Ilija Tamindžija, kazavši kako ništa što je Vukanović kazao nije istina.

„On i sada prijeti da on neće nešto dozvoliti Institucijama Republike Srpske, ja ne znam zašto mu dozvoljavate? Vukanović uvijek ima na tapetu neku firmu, a nikad nema na tapetu one koji njega finansiraju i one od kojih ima lične interese“; kazao je Tamindžija okrećući se prema Vukanoviću, a onda je izgubio živce:

„Nemoj biti licemjeran. Zbog čega to radiš? Zbog čega to radiš uglednoj Konturi, uglednom Integralu, koji radi najozbiljnije poslove i sve ostalo. Sve srpski brendovi. Naši. Je li kontura pobijedila u vrlo zahtjevnom projektu Duhovnog centra Mrkonjić koji finasiraju Vlada Republike Srpske i Srbije? Je li Kontura izgradila najljepši stambeno-poslovni centar, je li Kontura izradila projekat Gimnazije koja će biti najljepša na Balkanu? I vi imate pravo kao propali nastavnik, da ocjenjujete rad svih tih ljudi. Zašto ste to sebi dali za pravo? Ne mogu da vjerujem da vi dozvoljavate da ono ovo radi u Narodnoj skupštini, da Institucije ne reaguju na njegove konstatacije i uzimanje zakona u njegove ruke. Ja to ne mogu dozvoliti. Ukoliko vi i MUP nećete da preduzmete određene korake, onda ćemo ići na drugi način. Moramo na drugi način rješavati stvari“, zaprijetio je Tamindžija.

Za repliku se javio Nebojša Vukanović.

„Ja ne znam koje stvari vi mislite da preduzmete pa da me suzbijete. Ja ću ovo shvatiti kao prijetnje, kao što je Milorad Dodik meni govorio da imam njemu lični dug i da će mi ga vratiti. Vidjeli ste da gen-sek SNSD-a Luka Petrović- Tamindžijin šura, meni govori da vodim računa o svom zdravlju, jer život nije lak, a sada Tamindžija nastavlja i kaže da će oni preduzeti mjere da me spriječe. Suštinska stvar koju ja želim da spriječim je da se isiječe gradski park koji nam je ostavio Jovan Dučić, i baš u centru grada moramo isijeći park da bi pravili benzinsku pumpu. Nađe se neki lokalni moćnik kome se to dopadne. Svojim marionetama naredi kao vama ovdje Dodik i oni izglasaju šta god hoće. Tako su izglasali da se taj park siječe. Što bi rekao Rambo Amadeus: `Ja bih sve trave betonirao, posjekao bih šume i posadio od traktora gume“. Tako biste i vi sve iskasapili“!

A, onda je Vukanović da je upravo Tamindžija od ministra Kasipovića tražio da mu se skine imunitet.

„Ja sam ušao u kafanu i rekao: `Nemoj da vidim ni jednog sudiju u kafanama kad prođe pauza, koliko je sati-pola 12, šta radiš ti ovdje Bosiću-marš u sudnicu`, i on je otišao i nema ga više ni u jednoj kafani. Svako jutro patroliram kad sam u Trebinju, kola više ne parkira. Stane na parking suda. Naučićete se redu i poštovati zakone države. Je li tako gospodine Kasipoviću? A, vi recite je li gospodin Tamindžija od vas tražio da mi se skine imunitet? Tu nema nikakvog prekršaja a ne krivičnog djela. Sve se mijenja, ja sam obećao da je sveta dužnost stati nogom za vrat, i ja ću trebinjskim kadijama i tiranima sigurno stati nogom za vrat“, kazao je na koncu Vukanović, a prenosi „Slobodna Bosna“.

Kada je imala samo 15 godina majka ju je prodala za samo 400 dolara, a danas je jedna od najpoznatijih glumica na svijetu!

Vasković objavio informacije koje su BiH digle na noge: Zašto je Dodik jučer postrojio žandameriju?