ŽESTOK ODGOVOR AMERIČKOG AMBASADORA Šta to krije Milorad Dodik?

“I dalje tražimo informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan nadležnosti MUP-a RS”, saopšteno je iz američke ambasade u Sarajevu.
– Ambasada SAD-a u BiH upoznata je sa činjenicom da je Narodna skupština RS usvojila, u prvom čitanju, nacrt izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS, što bi se moglo iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga RS, potvrđeno je portalu Vijesti.ba.

“I dalje tražimo informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Nastavićemo podsticati zvaničnike da ove nacrte zakona šalju na široku međuresornu, međunarodnu, te javnu raspravu, kako bi pomogli Republici Srpskoj da zadovolji međunarodne i standarde EU”, rečeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a na upit Vijesti.ba.

Iz Ambasade ističu da Sjedinjene Američke Države podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u Bosni i Hercegovini koje poštuju svoje specifične nadležnosti, efikasno koordiniraju aktivnosti sa drugim bezbjednosnim agencijama, te djeluju ispravno u skladu sa zakonom, bez političkog uticaja.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.